Tangerine

recensie Tangerine

In de dramafilm Tangerine volgen we twee transseksuele prostituees in de achterwijken van Los Angeles. Samen gaan ze op zoek naar de pooier en vriend van één van hen, want die is meerdere malen vreemd gegaan terwijl zij in de bak zat. Wat wij van Tangerine vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Sin-Dee en Alexandra zijn twee transseksuele prostituees in de achterwijken van Los Angeles. Het is Kerstavond en Sin-Dee is net vrijgekomen als ze erachter komt dat haar vriend en tevens pooier tijdens haar afwezigheid vreemd is gegaan. Samen gaan ze op zoek naar haar vriend, maar ook diegene waar hij vreemd mee is gegaan.

Ons eindoordeel?

Geef Sean Baker (The Florida Project) een telefoon, een paar acteurs met ervaring en wat mensen zonder acteerervaring, en voila, daar is Tangerine. Eerlijk is eerlijk, dat alles met een telefoon is gefilmd dat wisten we niet. Pas achteraf kwamen we daar achter (iets met onder een steen geleefd). Dan doe je het goed. Vooral als het verhaal ook nog eens aanspreekt en bij tijd en wijlen nog grappig is ook. Een perfecte opbouw ook. Tangerine is een film die je mee op reis neemt in de wereld van onrecht, maar ook naar een wereld vol onvoorwaardelijke liefde. Wat wil je nog meer?

Regie: Sean Baker
Cast: Kitana Kiki Rodriguez | Mya Taylor | Mickey O’Hagan | James Ransone
Speelduur: 88 minuten

Share

Een gedachte over “Tangerine

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.