Take Me Somewhere Nice

recensie Take Me Somewhere Nice

De dramafilm Take Me Somewhere Nice gaat over de Nederlandse Alma. Zij viert haar zomervakantie in Bosnië, het geboorteland van haar ouders. Alleen leert ze het land niet kennen zoals ze vooraf bedacht had. Wat wij van Take Me Somewhere Nice vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

De Nederlandse jonge meid Alma brengt haar zomer door in Bosnië, het geboorteland van haar ouders. Wat een leuke zomervakantie moet zijn, verandert in een onvoorspelbare vakantie. In plaats van dat ze het land beter leert kennen, belandt ze alleen maar in rare situaties.

Ons eindoordeel?

Alleen de filmposter al deed ons besluiten Take Me Somewhere Nice te zien. En dan wisten we nog niet eens waar hij over ging. De film ging in première op IFFR, maar omdat we wisten dat hij later in het jaar ook nog in de Nederlandse bioscopen zou verschijnen, hebben we gewacht. Dat kostte nog best wel wat moeite, maar het is gelukt. Was het ook de moeite waard om te wachten?

Ja, dat was het zeker. Een film die zich niet zo makkelijk laat duiden. Dat komt met name door de briljant spelende Sara Luna Zoric. Zij is jong, weet eigenlijk niet wat ze wilt, maar ergens toch ook weer wel. Aandacht vindt ze fijn en moeilijk doen ook. Haar lover zegt dat hij zo is, maar in de praktijk is zij toch echt degene die moeilijk doet. En bizarre situaties komen zeker voorbij. Je gaat er echt van gniffelen. Dat Alma zich daar geen zorgen om maakt kunnen wij wel waarderen. Hadden wij die gave af en toe maar.

Het camerawerk is ook zeker het benoemen waard. Out of the box en zeker niet standaard. Daarnaast weer het populaire 4:3 beeld, waardoor je je vierkante doos ook weer van zolder kunt halen. Het script is verrassend en zeker niet voorspelbaar. Wij hopen in ieder geval meer van Ena Sendijarevic te zien en horen, want talent heeft ze. En wat de titel van de film betreft, wij krijgen niet de indruk dat de film als een soort reisprogramma is bedoeld. Bosnië komt er niet al te best vanaf.

Take Me Somewehere Nice is een prettige film van een talentvolle regisseuse. Briljant acteerwerk, een goed script en enkele gniffelmomenten maken deze film voor ons geslaagd.

Regie: Ena Sendijarevic
Cast:
Sara Luna Zoric | Lazar Dragojevic | Ernad Prnjavorac
Speelduur: 90 minuten

Share

Een gedachte over “Take Me Somewhere Nice

Wil je reageren?