T2 Trainspotting

recensie T2 Trainspotting

De dramafilm T2 Trainspotting is het vervolg op Trainspotting, waarin drugs het belangrijkste onderwerp was. De vier vrienden ontmoeten elkaar weer, waarbij wraak om de hoek ligt. Wat wij van T2 Trainspotting vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Mark Renton keert na 20 jaar terug in zijn geliefde Edinborough. Zouden zijn oude vrienden Spud, Sick Boy en Begbie hem vergeven hebben dat hij 20 jaar geleden met een buit van € 16.000,- is verdwenen, zonder deze met hen te delen? Of zijn ze uit op wraak?

Ons eindoordeel?

T2 Trainspotting is twintig jaar later en dus zijn de mannen ook volwassener. Dat is te merken aan de film, die ook een stuk volwassener is. Logisch ook en misschien ook wel een verstandige keuze van Boyle, die ook de regisseur van het eerste deel was. Door die keuze komt de film wel een beetje braaf over. Je herkent nog veel van vroeger en de fratsen blijven. Cinematografisch gezien ook erg fraai. Los van de herkenbaarheid was de film eigenlijk gewoon saai. Af en toe wel grappig, maar voor de rest gewoon een middelmatige film. Jammer, want na het eerste deel hadden we meer verwacht van T2 Trainspotting. Hij mist energie!

Regie: Danny Boyle
Cast: Ewan McGregor | Robert Carlyle | Jonny Lee Miller | Aiden Haggarty
Speelduur: 117 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.