Sweet Thing

recensie Sweet Thing

De dramafilm Sweet Thing gaat over Billie en haar broertje. Drinkende ouders zorgen ervoor dat ze er alleen voor staan. Samen met Malik gaan ze opzoek naar diens vader, maar dan moeten ze wel naar in Florida. Wat wij van Sweet Thing vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Billie en haar broertje Nico wonen bij hun vader. Die vader drinkt graag. En als hij dat doet, dan maakt de geborgenheid plaats voor schuldgevoel en tranen. Hun moeder is er al jaren niet meer en houdt ook wel van een drankje. Adam besluit om af te kicken, waardoor de kinderen er alleen voor komen te staan, want de moeder en haar stiefvader zorgen ook niet goed voor hen. Samen met nieuwe vriend en weesgenoot Malik gaan ze op zoek naar zijn vader, die in Florida schijnt te wonen. De reis daar naartoe gaat echter ook niet vanzelf.

Ons eindoordeel?

Sweet Thing is een familieaangelegenheid, aangezien regisseur Alexandre Rockwell zowel zijn vrouw en kinderen in deze (met name) zwartwit roadmovie laat acteren. Een film die, ondanks de weinig vrolijke boodschap, misschien wel als kerstfilm te betitelen is. Een keer wat anders dan Die Hard!

De soundtrack van het jaar – zo is het geweldige Something On Your Mind van Karen Dalton is te horen – hebben we wel gevonden. Wat een geweldige muziek. Misschien ook niet raar als je bedenkt dat Billie naar grootheid Billie Holiday is vernoemd. Echt alle muziek is zo mooi en zo goed uitgekozen bij de scènes. De juiste energie vinden bij een scène kan namelijk knap lastig zijn. Nou, dat is gelukt. Je ervaart en voelt de film beter door de muziek.

Nog even terug naar het zwartwitte, want dat overheerst, al zijn de fijne momenten in kleur. Met name de scène aan het water maakte indruk. Van kleur naar zwartwit. Van vrolijkheid naar angst. Het ligt zo dicht bij elkaar en de omslag komt snel, zo blijkt. Voor het overige vonden we de film visueel ook fraai. Bijna spelend nonchalant is de film geschoten, veelal vanuit het perspectief van de kinderen (deed ons denken aan The Florida Project). Een ontdekkingstocht is het zeker, maar zonder vrolijke boodschap, ondanks de vrolijke momenten. Af en toe krijg je gelukkig nog wel een vleugje humor.

Sweet Thing is een mooi en spelenderwijs geschoten zwartwit roadmovie. Vrolijkheid hoef je, ondanks de vrolijke momenten, niet veel te verwachten, maar de soundtrack is echt briljant!

Regie: Alexandre Rockwell
Cast: Nico Rockwell | Lana Rockwell | Jabari Watkins | Will Patton
Speelduur: 91 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.