Superposition

recensie Superposition

Waardering: 3.5 uit 5.

De dramafilm Superposition gaat over een stel dat met hun zoontje Nemo van Kopenhagen naar een rustig Zweeds bos verhuist. Dan verdwijnt Nemo in het bos. Wat wij van Superposition vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Stine en Teit verlaten het drukke Kopenhagen voor een rustig leven in een Zweeds bos. Dat doen ze samen met hun zoontje Nemo. Door deze stap kunnen de twee elkaar weer herontdekken. Dat stopt op het moment dat Nemo in het bos verdwijnt. Ze vinden hem weer, maar vanaf dat moment is alles anders in het gezin, waarbij de relatie van de ouders sowieso al onder druk stond.

Ons eindoordeel?

Vier korte films maakte regisseuse Karolien Lyngbye, van 2003 tot 2014. Nu brengt ze in 2023 eindelijk een langspeelfilm uit, Superposition. Verdomme, Karolien, dat had je van mij wel veel eerder mogen doen. Wat een spannende, psychologische thriller, zeg, ook al betitelt men deze film als een dramafilm. Daar ben ik het niet mee eens.

Kleine hints op het begin verraden al een beetje hoe de film gaat verlopen. Dat in combinatie met fraaie beelden en een opbouwende spanning, zorgen voor een geslaagde film, waar wellicht nog wat meer in had gezeten. Het plot was voor mij vernieuwend en daardoor ook verrassend. Jammer dat de film het laatste half uur wel het momentum verliest. De spanning kakt in en maakt plaats voor psychologisch steekspel, waarbij je niet altijd weet wie nu wie is. Het einde was dan wel weer te waarderen, daar waar de kijker met vragen achterblijft. Altijd fijn, als men niet alles voor de kijker invult. De film prikkelt dan ook de hersenen.

Superposition is een spannende, psychologische thriller die weet te verrassen. Spannend tot en met, al verliest de film het laatste half uur wel aan kracht. Dat maakt men overigens weer goed met het goede einde.

Regie: Karoline Lyngbye
Cast: Mikkel Boe Følsgaard | Marie Bach Hansen
Speelduur: 105 minuten
Releasedatum: 3-8-2023

Share

2 gedachtes over “Superposition

  1. Het was prima te volgen in Superposition wie wie was, aangezien haar en brillen het verschil maakte. Ik vond het een mooi thema en goede suspense, en heb genoten.

    1. Goed te horen, Clara. En inderdaad, ze zijn te onderscheiden, maar toch moest ik allert blijven in wie nu wie was, mede ook gezien de gebeurtenissen. Een goede suspense dekt de lading perfect. Mooi omschreven.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.