Supereroi

recensie Supereroi

De dramafilm en romantische komedie Supereroi gaat over het liefdeskoppel Anna en Marco. Het zijn tegenpolen die niet zonder elkaar kunnen. Wat wij van Supereroi vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Anna en Marco zijn echte tegenpolen, maar kunnen toch niet zonder elkaar. Hij moet het als natuurkundeprofessor hebben van de wetenschap, daar waar zij juist impulsiviteit nodig heeft in haar werk als cartoonist. Hun relatie is dan ook net zo, waarbij mooie en minder mooie momenten elkaar afwisselen, maar waarbij ze op het einde van de rit altijd weten wat ze aan elkaar hebben. Daar heb je alleen wel superkrachten voor nodig!

Ons eindoordeel?

De regisseur van Supereroi is Paolo Genovese, die je kunt kennen van Perfetti Sconosciuti. Misschien gaat er nu niet meteen een belletje rinkelen, maar deze film is wereldwijd verfilmd, zelfs in Nederland (Alles op Tafel). Rinkelt het belletje nu wel?

Soms is de film wat rommelig, maar dat past bij het personage van Anna. Een echte zomerfilm waarbij je lekker weg kunt zwijmelen. Twee geliefden die hun ups and down kennen. Wie herkent zich niet in zo een verhaal, zou je bijna zeggen. Want iedere relatie is geven en nemen en liefhebben en pijn lijden. Zin in vakantie krijg je ten eerste vanwege het mooie Milaan, maar ook van het prachtig pittoreske Ponza. Ik heb meteen even gekeken hoe je daar kunt komen. Prachtig mooi en geordend eiland zeg.

Iets minder geordend is de film zelf, net als Anna dus. De sprongen tussen het verleden vinden iets te vaak plaats, waardoor je het overzicht op een gegeven moment verliest. De baard van Marco helpt je op overigens wel goed op weg om te weten dat het zich in het nu afspeelt. De zomerse sfeer is fijn – net als de muziek, met als hoogtepunt de cover Born to be Alive – en geregeld zwijmel je ook weg. Dat verliefdheidsgevoel spat van het beeld af. Mensen die verliefd zijn doen soms ook dingen waar ze later spijt van krijgen. Net echte mensen zijn Marco en Anna dus. Helemaal als je zoveel van elkaar houdt. En pas op hoor, want die onvermijdelijke traan komt er.

Supereroi is een zomerfilm waar je lekker bij weg zwijmelt. Soms rommelig, maar dat past wel bij het personage van Anna. Verliefdheid is zo mooi en soms ook pijnlijk.

Regie: Paolo Genovese
Cast: Alessandro Borghi | Jasmine Trinca | Greta Scarano | Linda Caridi
Speelduur: 122 minuten
Releasedatum: 4-8-2022

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.