Sundown

recensie Sundown

De dramafilm Sundown gaat over Neil, die na een telefoontje genoodzaakt is om in Mexico te blijven, terwijl zijn familie wel uit een luxe resort vertrekt. Hij brengt zijn dagen door op het strand, met bier en een mooie Mexicaanse. Wil hij nog wel naar huis? Wat wij van Sundown vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Neil is met familie op vakantie in Acapulco, Mexico. Lekker luxe en zonder zorgen, ver van de criminaliteit vandaan. Dat verandert als Neil een telefoontje ontvangt waardoor ze snel naar huis moeten. Neil blijkt echter te moeten blijven, vanwege een verloren gewaand paspoort. Hij vertoeft daarna tussen de lagere klassen op het strand, met veel bier en een prachtige Mexicaanse. Waarom zou hij überhaupt nog naar huis willen.

Ons eindoordeel?

De filmposter van Sundown is van grote klasse. Die zegt wel iets over de gemoedstoestand van Neil en ook over de plek waar hij zich bevindt. Een man met zorgen, dat is overduidelijk. Neil wordt overigens gespeeld door Tim Roth, die heerlijk acteert. Timide, ingetogen, mysterieus, maar passend bij zijn rol.

De film is van regisseur Franco, die eerder ook met het interessante New Order kwam. Nu, Sundown is minstens zo interessant en er zijn nog raakvlakken ook . Niet alleen dat het verhaal zich in Mexico afspeelt, maar ook het klassenverschil. Want hij die alles eigenlijk heeft, heeft helemaal niets.

De film is nieuwsgierig makend. Dat heeft te maken met het begin, waarbij je niet precies weet wat er aan de hand – niet teveel lezen over het verhaal, is mijn advies – is en wat de relaties zijn (ik dacht het ene, maar het bleek het ander). De onbevangenheid van Neil is ook iets wat opvalt. Je denkt die man heeft geen gevoel, maar er schuilt wat achter. Wat dat is moet je zelf maar gaan bekijken. De film duurt slechts 83 minuten, dus je het kost je niet eens zo veel tijd. Krijg je een meer dan prima film voor terug.

In Sundown speelt Tim Roth de pannen van het dak als timide, ingetogen en mysterieus persoon. Ook is hij onbevangen en lijkt gevoelloos. Daar schuilt wel wat achter, in deze interessante en nieuwsgierig makende film.

Regie: Michel Franco
Cast: Tim Roth | Charlotte Gainsbourg | Iazua Larios
Speelduur: 83 minuten
Releasedatum: 8-9-2022

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.