Sun Children

recensie Sun Children

De dramafilm Sun Children gaat over de 12-jarige Ali. Hij en zijn vrienden gaan op zoek naar een schat onder een school, namens iemand anders. Moeten ze zich alleen nog wel aanmelden op die school. Wat wij van Sun Children vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Een schat, wie wil die niet vinden. Ali van twaalf en drie vrienden van hem, gaan op zoek naar zo een schat, namens iemand anders. Ze genieten geen opleiding en toekomstperspectief hebben ze ook niet. Toch melden ze zich aan bij de zonneschool, want de schat ligt in een tunnel die alleen via de school te bereiken is.

Ons eindoordeel?

Een mooie toekomst is niet voor iedereen weggelegd. In het geval van Ali en zijn vriendjes in Sun Children is dat ook het geval. Maar, en dat moet gezegd, gelukkig zijn er ook nog mensen die kinderen als Ali een kans willen geven. In deze film komen de kinderen met een missie, maar die verandert gaandeweg de film. Ze ontplooien zich!

Het is een film met ups en downs. Je leeft ook wel mee met Ali en zijn vriendjes, ook al kan Ali best hard zijn. Niet alleen voor anderen, maar ook voor zichzelf. Hij zoekt een betere toekomst en heeft daar veel voor over. En toch blijft de eenheid van de vriendengroep fier overeind staan. Niemand komt daar tussen. Het is een pact. Want alleen de jongens komen echt voor elkaar op, al zijn er gelukkig dus ook uitzonderingen. Kansarme kinderen blijven toch een beetje ongezien. Vooral als je in een corrupt systeem leeft. Des te pijnlijker is het dat het een soort vicieuze cirkel is.

Uiteindelijk is Sun Children niet heel spannend en je kunt uittekenen hoe het afloopt. Een klein beetje humor doet de film overigens goed, met de kopstoot als beste voorbeeld.

Regie: Majid Majidi
Cast: Roohollah Zamani | Javad Ezati | Shamila Shirzad | Tannaz Tabatabaei
Speelduur: 99 minuten
Releasedatum:
31-10-2021 (LIFF) | 30-12-2021 (bioscoop)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.