Summer 1993

recensie Summer 1993

De Spaanse dramafilm Summer 1993 gaat over de 6-jarige Frida. Zij verhuist naar haar oom en tante op het platteland, als haar ouders in de zomer van 1993 komen te overlijden. Frida wil alleen maar één ding, zo snel mogelijk terug naar de stad. Wat wij van Summer 1993 vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

De 6-jarige Frida verhuist naar haar oom en tante op het platteland, als haar ouders in de zomer van 1993 komen te overlijden. Frida wil alleen maar één ding, zo snel mogelijk terug naar de stad, waar ze gewend was te leven. Daarnaast heeft ze ook nog een jonger nichtje en hebben haar oom en tante totaal andere leefgewoontes.

Ons eindoordeel?

Het duurt even voordat Summer 1993 op gang komt. Als je eenmaal in het verhaal zit, zit je gebakken. Laat kinderen van 6 maar eens een verlies van ouders verwerken. Hoe doe je dat? Vooral als je ook nog eens in een totaal andere omgeving terechtkomt. Hoe Frida dat verlies verwerkt wordt maar al te duidelijk in Summer 1993. Eerst aanpassen en dan pas rouwen. Lastig! Niet alleen voor haar, maar ook voor haar oom, haar tante en haar nichtje. Iedereen moet zich aanpassen en rouwt op een eigen manier. Summer 1993 speelt met je emoties, mede door het goede acteerwerk, al had het verhaal misschien wel wat eerder op gang mogen komen.

Regisseur: Carla Simon Pipó
Cast: Laia Artigas | Paula Blanco | Etna Campillo
Speelduur: 97 minuten

Share

Een gedachte over “Summer 1993

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.