Sully

Sully Tom Hanks

We zijn naar het waargebeurde en de op een boek gebaseerde film Sully geweest. Een film met Tom Hanks in de hoofdrol en geregisseerd door Clint Eastwood. De film gaat over de piloot die het vliegtuig in 2009 in de Hudson liet landen. Dat verhaal kennen we bijna allemaal wel, maar het verhaal erachter niet! Bij deze onze B-recensie!

Het verhaal

Zoals gezegd landde Chesley ‘Sully’ Sullenberger het vliegtuig in de Hudson, simpelweg omdat hij geen andere keuze had. Hij redde daar in totaal 155 levens mee, inclusief dat van hem zelf. De mensen die onderzoek doen naar het incident zijn echter van mening dat hij het vliegtuig wél op een nabijgelegen vliegveld kon laten landen. In deze film komen we meer te weten over de gemaakte keuzes, over Sully en andere betrokkenen. Én over het feit dat vliegen niet altijd alleen maar machinewerk is, maar ook mensenwerk.

Ons eindoordeel?

Hij is niet slecht, maar zeker ook niet hoogstaand. Bij tijd en wijlen ontroert hij, al is hij het grootste gedeelte van de tijd redelijk oppervlakkig. Het acteerwerk is prima, maar ook niet meer dan dat. Al met al een film die lekker wegkijkt, maar die je niet al te lang bij zal blijven. Of misschien ook wel, vanwege het verhaal!

Regisseur: Clint Eastwood
Cast: Tom Hanks | Aaron Eckhart | Laura Linney
Speelduur: 96 minuten

Share

7 gedachtes over “Sully

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.