Suburbicon

recensie Suburbicon

De mysterieuze Amerikaanse komedie Suburbicon gaat over het ogenschijnlijk rustige gezin Lodge. Als ze thuis worden overvallen, blijken ze toch niet zo een modelgezinnetje te zijn als gedacht. Wat wij van Suburbicon vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Suburbicon is zo een stadje waar iedereen een goede baan heeft, een mooi huis heeft en een gezin dat nooit iets fout doen. Zo ook de Lodges. Althans, dat lijkt zo. Als ze op een dag thuis worden overvallen, blijken papa, mama en hun 10-jarge zoontje toch niet zo een modelgezinnetje te zijn als gedacht.

Ons eindoordeel?

Met een sterrencast als in Suburbicon verwacht je toch wel een goede film. Helemaal als George Clooney ook nog eens de regisseur is en de gebroeders Coen mee hebben geschreven aan het script. Maar is Suburbicon ook daadwerkelijk een goede film? Wij hinken op twee gedachtes. Cinematografisch was het een fijne film, maar voor het overige was hij vooral erg clichématig. Dat laatste lijkt ook wel opzettelijk en is soms leuk, maar niet altijd. Alleen de verwijzingen naar andere films zijn leuk. Daarnaast zijn er eigenlijk twee verhalen, waarvan de één (die van blank versus zwart) ons keihard met de neus op de feiten drukt. Touché. Eén tip, kijk de trailer niet. Die is misleidend. Je bent gewaarschuwd.

Regie: George Clooney
Cast: Matt Damon| Julian Moore | Oscar Isaac
Speelduur: 105 minuten

Share

3 gedachtes over “Suburbicon

  1. Lees gemengde reacties over deze film, maar gezien het talent dat betrokken is lijkt het me wel een titel die je eigenlijk niet kan laten schieten 🙂

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.