Strawberry Mansion

recensie Strawberry Mansion

De komische en romantische dramafilm Strawberry Mansion gaat over James Preble. Hij heft belastingen op dromen. Als hij een excentrieke oude dame ontmoet gaan zijn en haar dromen door elkaar lopen. Wat wij van Strawberry Mansion vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Belastinginspecteur James Preble heeft een redelijk eenzijdig leven. In de nacht droomt hij over een roze kamer met veel reclame-uitingen en overdag is ook niet bepaald een avontuur. Alles is allemaal zo voorspelbaar. Dat blijkt allemaal niet zo raar als hij de excentrieke Arabella ontmoet. Dat is een oudere dame die nog nooit droombelasting heeft betaald. Aan James de taak om haar dromen – die ze heeft opgenomen op VHS banden, terwijl dit allemaal digitaal moet – te analyseren en een belastingaanslag op te maken. Werkelijkheid en dromen gaan vanaf dat moment door elkaar lopen.

Ons eindoordeel?

Een carnavaleske kleurenexplosie is het eerste wat opvalt aan Strawberry Mansion. Een bijzondere maar zeker ook aangename film over dromen. Een soort van goedkopere variant van Inception, maar dan veel toegankelijker. Het resultaat is in ieder geval een verfrissende en onconventionele film. Een film die mij zeer goed heeft vermaakt.

De muziek is zeker ook het benoemen waard. Dan Deacon is de verantwoordelijke voor die muziek. Ik zag hem in 2011 optreden op het Rotterdamse muziekfestival Motel Mozaique. Laat ik het zo zeggen. Deze man en zijn muziek passen perfect bij deze film. Je moet je ook gewoon echt laten verrassen. Dat kan dan alleen maar goedkomen. Beentjes de lucht in en lekker likken aan een aardbeienijsje.

En eigenlijk is de film vooral heel lief. Want een ding is zeker, dromen vertellen je soms ook gewoon de waarheid. Daar komt tot uiting wat je overdag niet durft te vertellen. Dat ze daar ook wat sciencefiction-elementen bij hebben gebruikt, maakt het alleen maar mooier.

Strawberry Mansion is een bijzondere en aangename film. Maak je klaar voor een carnavaleske kleurenexplosie waarin dromen centraal staan. Een film die je eigenlijk gewoon blanco in moet gaan.

Regie: Kentucker Audley | Albert Birney
Cast: Kentucker Audley | Penny Fuller | Grace Glowicki
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum:

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.