Splendid Isolation

recensie Splendid Isolation

De dramafilm Splendid Isolation gaat over Anna en Hannah. Beide zijn gevlucht naar een afgelegen eiland. De Dood komt er namelijk aan voor een van hen! Wat wij van Splendid Isolation vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

De twee geliefden Anna en Hannah zijn een ramp ontvlucht en naar een afgelegen eiland gevlucht. In een een verlaten huis in de duinen gaat Anna weer voor Hannah zorgen, die ziek is. Als Hannah vervolgens iemand op het strand ziet, komt ze erachter dat het de Dood is, die de twee geliefden is gevolgd naar het eiland.

Ons eindoordeel?

Over tegenvallers gesproken, Splendid Isolation is er daar een van. Hij dingt mee op de Big Screen Competition op IFFR, maar ik kon er niet zoveel mee. Waarom in godsnaam Engels spreken, terwijl je overduidelijk Nederlands bent? Dat komt je acteerprestaties ook niet ten goede.

De film komt kil over, daar waar het gaat om de liefde. De liefde voor elkaar en de liefde om voort te leven. Daar bleek niet heel veel van. Het verhaal is nog wel interessant hoor, want waar komen de geliefden vandaan, maar de uitvoering is waar het aan schort. Een constant overvliegende drone is daar ook debet aan. Fraaie muziek, dat wel en ook de boodschap dat je je leven moet leiden. Laat je niet leiden door wat gaat komen, maar ben in het nu. Althans, als dat de boodschap was. Geen idee, want het is mij gewoon allemaal te kunstzinnig.

Splendid Isolation is mij te kunstzinnig. Engels pratende Nederlanders op een eiland op vlucht voor de dood. Klinkt interessant, maar was het helaas niet. Daarvoor was de film toch echt wel te kil.

Regie: Urszula Antoniak
Cast: Anneke Sluiters | Abke Haring | Khadija El Kharraz Alami
Speelduur: 80 minuten
Releasedatum: 26-1-2022 (IFFR – Big Screen Competition) | 2022 (bioscoop)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.