Souvenir

recensie Souvenir

De Franse dramafilm Souvenir heeft Isabelle Huppert in de hoofdrolspeelster. Logisch dus dat wij deze film hebben gezien, aangezien wij groot fan van haar zijn. Liliane werkt in een vleesfabriek, maar was 30 jaar geleden nog een ster op het Eurovisie Songfestival. Jean (22), een nieuwe werknemer, geeft haar weer hoop. Wat wij van Souvenir vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Liliane was ooit een ster met het nummer Souvenir. Nu, dertig jaar later, werkt ze in een vleeswarenfabriek. Groter kan een contrast haast niet zijn. Ze wil dan ook niet meer aan die tijd terugdenken. Als de 22-jarige Jean vervolgens in de fabriek komt werken, raken ze verliefd op elkaar. Jean wil haar weer terugbrengen naar de top. Daar waar ze thuishoort. Gaat het lukken?

Ons eindoordeel?

Souvenir is soms een beetje ‘over the top‘. Een tikkeltje zoet zelfs. Niet raar ook, aangezien het Eurovisie Songfestival ook een beetje ‘over the top’ is, toch? Het acteerwerk daarentegen, is ingetogen, maar zoals zo vaak bij Huppert erg sterk. Ook haar directe tegenspeler Kevin Azaïs weet te overtuigen. Op een licht humoristische manier zien we Liliane beetje bij beetje opbloeien uit haar routineuze leven, dankzij Kevin. Dat alles vergezeld door een andere vriend: ‘de fles’. Ze lijkt niet zonder te kunnen en in zekere zin tekent dat haar onzekerheid. Onzekerheid die we allemaal wel eens hebben. Een steuntje in de rug is dan wel eens fijn, net als dat Kevin dat voor haar is. De vraag is alleen hoe je daar mee omgaat.

Regisseur: Bavo Defurne
Cast: Isabelle Huppert | Kévin Azaïs | Johan Leysen
Speelduur: 90 minuten

Share

4 gedachtes over “Souvenir

  1. De beschrijving trekt me totaal niet. Ik ben dan denk ik niet genoeg fan van Huppert om toch te gaan.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.