SOMM: Into the Bottle

Somm: Into the BottleDe documentaire SOMM: Into the Bottle is het vervolg op SOMM. We zien tien hoofdstukken, waarin we nog meer te weten komen over sommeliers en het wijnproces. Uiteraard zijn het de sommeliers die het verhaal aan elkaar praten. Wat wij van SOMM: Into the Bottle vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Hoe maken ze wijn? Klinkt heel simpel, is het niet. Aan sommeliers de taak dat toch op een eenvoudige manier uit te leggen. Bekende sommeliers komen aan het woord, net als enkele wereldberoemde wijnmakers.

Ons eindoordeel?

Het is altijd zo fijn als mensen over iets praten met heel veel passie. Dat is precies wat SOMM: Into the Bottle voor elkaar krijgt. Eigenlijk net als bij het eerste deel. En welk deel beter is? Dat is net zoiets als een Pino Noir met een Barolo vergelijken. Moet je gewoon niet doen.

De juiste personen bij elkaar krijgen om te praten over hun passie, wijn, dat is wat de documentaire perfect voor elkaar krijgt. En die passie werkt aanstekelijk, want je hoeft zeker geen wijnliefhebber te zijn om de documentaire te kunnen waarderen. Op een bijna Jip en Janneke-achtige manier kom je weer meer te weten over het vak van sommelier, maar ook over het proces van wijnmaken. Overzichtelijk, in tien hoofdstukken. Klein puntje van kritiek is dat de documentaire redelijk Amerikaans is ingestoken. Oftewel, veel sommeliers uit Amerika en de wijnen die daar vandaan komen, worden iets meer in het daglicht gezet. Had niet gehoeven, wat ons betreft.  En of we sommeliers ooit gaan begrijpen? We betwijfelen het. Desalniettemin is SOMM: Into the Bottle een heerlijk documentaire, die de zin in wijn – op welk tijdstip dan ook – laat toenemen.

Regie: Jason Wise
Cast: Jean-Louis Chave | Jean Trimbach | Aubert de Villaine
Speelduur: 94 minuten

Share

2 gedachtes over “SOMM: Into the Bottle

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.