Sick of Myself

recensie Sick of Myself

Waardering: 3.5 uit 5.


De komedie Sick of Myself gaat over Signe en Thomas. Hun relatie staat bol van jaloezie, helemaal als Thomas doorbreekt als kunstenaar. Signe kan dat maar moeilijk verkroppen. Wat wij van Sick of Myself vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Signe en Thomas hebben een relatie, maar wel een die bolstaat van jaloezie en competitie. Als Thomas vervolgens doorbreekt als kunstenaar, neemt de jaloezie van Signe ongezonde vormen aan. Ze faket een notenallergie, alleen maar om ook aandacht te krijgen. Het gaat zelfs zover dat ze pillen bestelt om een huidaandoening te krijgen. De pillen lijken alleen niet te werken, waardoor het hek van de dam is.

Ons eindoordeel?

Lekker een keer, een anti- romantische komedie, zoals Sick of Myself. Een beetje een kont in de krib mag van mij wel als het gaat om romantische komedies. Niets mis mee, als je ervan houdt, maar vaak zo voorspelbaar. Deze film is verfrissend én met oude bekende Kristine Kujath Thorp (Ninjababy) in de hoofdrol.

Als je social media gebruikt, dan mag je jezelf zeker aangesproken voelen na het zien van deze film. Maatschappij kritisch tot en met, zonder dat die sociale media is benoemd. En toch kun je daar echt niet omheen. We willen allemaal zien en gezien worden. Gebeurt dat niet, dan zorgen we daar wel voor. Dat gezien worden is uitvergroot in deze film en op ‘het echte leven’ toegepast. Dat maakt het in zekere zin confronterend. Een humorvolle en schaamteloze film, maar op het einde van de rit ook serieus te nemen. Mensen zien je wel, ook als je niet schreeuwt!

Sick of Myself is een humorvolle anti-romantische komedie die je ook serieus moet nemen. Maatschappij kritisch richting de sociale media en kritisch richting de kijker, want moet je wel gezien worden?

Regie: Kristoffer Borgli
Cast: Kristine Kujath Thorp, Eirik Sæther
Speelduur: 95 minuten
Releasedatum: 6-4-2023 (ook via Picl)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.