Sheena667

recensie Sheena667

De dramafilm Sheena667 gaat over Vadim en Olya. Ze willen samen een sleepwagen kopen, om extra inkomsten te genereren uit hun garage. Maar dan wordt Vadim verliefd op een webcammeisje in Amerika. Wat wij van Sheena667 vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Olya en Vadim hebben een autogarage. Wat nog ontbreekt is een sleepwagen. Die tweedehands sleepwagen willen ze uit Duitsland halen, want daar zijn ze goedkoper. Nu halen ze alleen maar geld uit het repareren van Lada’s, die op een gevaarlijke weg net buiten hun dorp verongelukken. Vadim krijgt daarna ineens andere plannen, omdat hij online een Amerikaans webcammeisje ontmoet, via het account van zijn broer. De verliefdheid slaat toe, zonder haar ook maar ooit ontmoet te hebben.

Ons eindoordeel?

Een heerlijke, hilarische maar ook confronterende film van beginnend regisseur Grigory Dobrygin. De shots die we zien zijn vaak fraai, maar tegelijkertijd ook grappig. Hij speelt met de kijker. Mede ook met dank aan Vladimir Svirskiy, die timing tot perfectie weet te verheven.

In de wereld waarin wij leven, willen we vaak dingen die beter lijken dan dat ze zijn. Ook laten we ons wel eens meeslepen in datgene wat een ander vindt. Dat willen we dan niet, maar de nieuwsgierigheid wint het dan. In het geval van Vadim is dat niets anders. Waar hij op het begin van de film alleen maar bezig is met de sleepwagen, verandert zijn blikveld. Hij wil niets liever dan bij Sheena zijn. zij maakt hem blind. Zijn broer spoort hem enigszins aan, maar het is Sheena die hem definitief over de streep trekt. Drama verweven met humor in korte hoofdstukken.

Die korte hoofdstukken gaan op een gegeven moment wel vervelen. Vooral omdat dan ook de humor even verdwijnt. Als je kijkt naar de bedoeling van de film, is dat ook heel logisch. Het is namelijk het veranderen van het blikveld wat ook Vadim anders maakt. Zijn wereld om hem heen verandert alleen niet, die gaat gewoon door.

Wat je ziet is niet altijd wat je krijgt. Pijnlijk, maar wel waar. Sheena667 laat ons dat zeker zien, waarbij humor niet achterwegen blijft. Grigory Dobrygin staat vanaf nu in ieder geval op ons netvlies, want deze film smaakt zeker naar meer.

Regie: Grigory Dobrygin
Cast: Vladimir Svirskiy | Yuliya Peresild | Jordan Rose Frye
Speelduur: 96 minuten

Share