Sexual Drive

recensie Sexual Drive

De dramafilm Sexual Drive is een drieluik, waarin seks, eten als lustopwekker en verborgen verlangens samenkomen. Kurita is de link in het drieluik. Wat wij van Sexual Drive vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Een drieluik waarin seks, eten als lustopwekker en verborgen verlangens samenkomen. Kurita is de link in het drieluik, want die duikt in ieder deel op, altijd vergezeld van een dood Chinese kastanjes. In het eerste deel staat Natto, een traditioneel gerecht met gefermenteerde sojabonen, en een affaire centraal. In het tweede deel zien we Mapo, een Chinese Tofu, een een gewilde aanrijding. Het laatste deel gaat vervolgens over Ramen, het welbekende gerecht, en staat wederom een buitenechtelijke affaire centraal.

Ons eindoordeel?

Je zult best wel moeten gniffelen bij Sexual Drive, daar ben ik van overtuigd. Ik in ieder geval wel. Hoe ze in dit drieluik eten als lustopwekkend middel gebruiken is daarbij wel wat doorgeschoten. Er zit echt geen erotiek in het eten of de mensen die we zien. Het is eerder ranzig en grappig. Vooral dat laatste lijkt niet de bedoeling.

Dat het grappig is komt vooral door de manier van acteren. Alsof je naar drie kleine toneelstukjes kijkt met niet heel overtuigend acterende acteurs. Eten speelt slechts een kleine rol. Soms uitvergroot en soms nietszeggend. De manier waarom ze Natto bijvoorbeeld geil willen laten overkomen, werkte totaal niet voor mij. Een ranzige kliederboel was dat, wat de hoofdrolspeler overigens ook beaamt. De Tofu ben ik wel heel benieuwd naar en Ramen ken ik, dus daarvan weet ik dat het lekker is. Maar om nou te zeggen dat ik daar geil van word, nee. Maar ieder zo zijn eigen ding.

Lustopwekkend was het dus zeker niet. De verhaaltjes zelf zijn nog enigszins grappig te noemen. Vooral de emoties zijn daarbij grappig. Grappig dus vooral, maar niet overtuigend. Spanning ontbreekt ook, dit in tegenstelling tot wat de verhaaltjes beogen. Niet te voorspellen, dat wel, maar niet spannend. De niet serieus te nemen hoofdrolspeler is daar helaas deels debet aan.

Sexual Drive is alles behalve lustopwekkend. Grappige toneelstukjes, daar waar het verhaal spannend zou moeten zijn. Ieder zo zijn eigen ding.

Regie: Yoshida Kota
Cast: Serizawa Tateto | Hashimoto Manami | Ikeda Ryo | Sato Honami
Speelduur: 70 minuten
Releasedatum: 4-2-2021

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.