See You Yesterday

recensie See You Yesterday

De sciencefiction en dramafilm See You Yesterday gaat over C.J. en Sebastian. Zij vinden een tijdmachine uit, waardoor ze naar het verleden kunnen reizen. Dat komt goed uit, want de oudere broer van C.J. is door de politie doodgeschoten. Kan ze dat herstellen? Wat wij van See You Yesterday vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Tijdreizen is een obsessie voor schoolvrienden C.J. en Sebastian. Gelukkig zijn ze heel slim en weten ze ook daadwerkelijk een tijdmachine te maken, die nog wel wat mankementen heeft. Dan overlijdt Calvin, de oudere broer van C.J.. Zij wil koste wat kost terug naar het verleden, maar dat kan alleen als ze de tijdmachine verbeteren. Zo gezegd zo gedaan. Alleen eenmaal terug in het verleden, veranderen ze meer dan dat ze vooraf bedacht hadden. Kan ze

Ons eindoordeel?

Wat een briljante vondst om Michael J. Fox een kleine rol te geven in See You Yesterday. Voor de jeugdige lezers onder jullie. Dat is de acteur uit de Back To The Future trilogie. Die films staan bekend als één van de beste tijdreisfilms die er zijn.

Overigens staat niet alleen tijdreizen centraal in deze door Spike Lee geproduceerde film. Nee, ook de haat jegens donkere mensen (door witte mensen) staat centraal. In dit geval de politie versus de donkere mensen. Geen witte hoogopgeleide mensen spelen de hoofdrol. Juist donkere mensen die het niet zo breed hebben. Zo kan het natuurlijk ook.

De film zelf is op sommige punten best wel heel interessant en ‘leent’ uit andere tijdreisfilms – vooral uit het eerder genoemde Back To The Future. Dat is niet altijd even succesvol, want daardoor weet je vaak al wat gaat gebeuren. Toch blijft de film vermakelijk en leuk om te zien. De dramatische inslag had van ons nog wel groter gemogen. Dat is nu toch een beetje weggemoffeld door de humor die ook in de film zit. Inhoudelijk was hij niet echt spannend, meer kinderlijk. En het einde, daar houden wij van.

See You Yesterday is een tijdreisfilm die ook een boodschap heeft. Een boodschap die we allemaal serieus moeten nemen. Daarnaast is de film ook nog eens vermakelijk, maar komt hij inhoudelijk wel tekort.

Regie: Stefon Bristol
Cast: Eden Duncan-Smith | Dante Crichlow | Astro

Speelduur:
87 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.