Schramm – Into the Mind of a Serial Killer

recensie Schramm – Into the Mind of a Serial Killer

De horror Schramm – Into the Mind of a Serial Killer gaat over Lothar, die in het dagelijkse leven taxichauffeur is. Eenmaal thuis is hij een moordenaar die zijn lijken vervolgens gebruikt voor een lustspektakel. Wat wij van Schramm – Into the Mind of a Serial Killer vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Lothar is een lustmoordenaar. In het dagelijkse leven is hij rustige taxichauffeur, maar eenmaal achter zijn voordeur is hij totaal anders. Twee van zijn laatste slachtoffers waren Jehova’s getuigen. Hij vermoordt de twee en gebruikt de lijken vervolgens voor een lustspektakel.

Ons eindoordeel?

Paul Jambers had er een aflevering over kunnen maken, over Lothar uit Schramm – Into the Mind of a Serial Killer. ‘Doordeweeks was Lothar een rustige taxichauffeur en een goede buurman, maar in het weekend moordde hij erop los.’ Iets in die trant.

Het is in ieder geval niets anders dan een schmutzige B-film. Verwacht daarbij vooral heel veel ranzigheid, waaronder behaarde vagina’s met tanden – ik verzin dit niet. Het plot is ook zo dun als een haar. Alsof het een dag voor het opnemen van de film bedacht is. En het acteerwerk, ja, dat hoor bij een B-film. Slecht dus, maar daardoor wel weer passend. Ik moest bij het zien van deze film ook wel denken aan de in 2019 verschenen Duitse film Der Goldene Handschuh. Die is in de uitvoering een stuk beter en heeft uit deze film misschien wel de inspiratie gehaald. Vooral wat er beter kon, gok ik zo. Uiteindelijk kon ik er dan ook niets mee.

Schramm – Into the Mind of a Serial Killer is een klassiek voorbeeld van een foute B-film. Ik kon er niets mee, met al die schmutzigheid, maar er zullen vast liefhebbers zijn die hier warm voor lopen.

Regie: Jörg Buttgereit
Cast: Florian Körner von Gustorf | Monika M. | Micha Brendel
Speelduur: 66 minuten
Releasedatum:
1 januari 1993

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.