Saturday Church

recensie Saturday Church

De Amerikaanse dramafilm Saturday Church gaat over de 14-jarige Ulysses die worstelt met zijn eigen lichaam, maar daardoor ook met zijn geloof. Door zijn fantasie te gebruiken ontvlucht hij de realiteit. Wat wij van de coming of age-film Saturday Church vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Saturday Church gaat over de 14-jarige Ulysses die worstelt met zijn eigen lichaam, maar daardoor ook met zijn geloof. Door zijn fantasie te gebruiken ontvlucht hij de realiteit. Alleen tante Rose, die op hem past omdat zijn moeder veel moet werken, is niet blij met de zoektocht van Ulysses.

Ons eindoordeel?

Saturday Church doet ons denken aan een combinatie van Moonlight en La La Land. Eerlijk is eerlijk, niet zo goed als die twee films, maar er zijn raakvlakken. Het musicalachtige uit La La Land en de zoektocht van Ulysses naar zijn ware ik uit Moonlight. Vooral de aversie tegen wie hij is en wil zijn is goed verbeeld. Want waarom zou je er op tegen zijn dat je zoon, neefje of broertje homo is? Dat is voor ons niet te rijmen. Laat iemand lekker zichzelf zijn en dan zie je die persoon opbloeien. Zo ook Ulysses, die naarmate de film vordert, verandert van een onzeker persoon in een persoon die voor zichzelf opkomt en straalt. Ben jezelf, dat is de boodschap, dan volgt de rest vanzelf!

Regisseur: Damon Cardasis 
Cast: Margot Bingham | Regina Taylor | Peter Y. Kim 
Speelduur: 90 minuten

Share

4 gedachtes over “Saturday Church

Wil je reageren?