Sami Blood

recensie Sami Blood

De Zweedse dramafilm Sami Blood vertelt ons over de Sami, het enige inheemse volk dat in Europa voorkomt. Elle-Marja maakt deel uit van dat volk, maar wil eigenlijk als volbloed Zweedse worden aangezien. Wat wij van Sami Blood Vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

De Sami is het enige inheemse volk dat in Europa voorkomt. Op de grens van Lapland en Zweden wel te verstaan. Elle-Marja maakt deel uit van dat onderdrukte volk, maar wil eigenlijk als volbloed Zweedse worden aangezien. Hierdoor moet ze wel bepaalde keuzes maken, die niet bij iedereen in goede aarde vallen.

Ons eindoordeel?

Sami Blood laat ons zien wat racisme met iemand kan doen. Kies je voor je eigen volk, of verzet je jezelf niet meer en sluit je jezelf aan bij de boosdoeners? Op een heel ingetogen manier is op en hoog niveau geacteerd. Ook de manier van filmen is mooi. Een prachtig landschap in combinatie met veel natuurlijk licht. Ook de bijbehorende klederdracht ontbreekt niet. Dat maakt het als kijker makkelijker om onderscheid te maken tussen ‘goed’ en ‘kwaad’. En hoewel het verhaal zich voornamelijk in de jaren 30 afspeelt, is het een alledaags verhaal. Racisme is vandaag de dag namelijk nog steeds aanwezig. De worsteling van het hoofdpersonage is dan ook subliem verfilmd, waarbij een keuze die je maakt levensbepalend kan zijn. Zeer puike film en wat ons betreft een aanrader!

Regisseur: Amanda Kernell
Cast: Lene Cecilia Sparrok | Mia Erika Sparrok | Hanna Alström | Maj-Doris Rimpi
Speelduur: 110 minuten

Share

Een gedachte over “Sami Blood

  1. Was niet écht onder de indruk, maar het is wel een heel degelijke film. Nu ik dit lees bedenk ik me dat ik mijn recensie vanavond ook nog even door moet/wil plaatsen…

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.