Safe Place

recensie Safe Place

Waardering: 4.5 uit 5.

De dramafilm Safe Place gaat over twee broers, waarvan er een een zelfmoordpoging doet. Hij belandt vervolgens op plekken waar hij helemaal niet wil zijn. Wat wij van Safe Place vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Damir en Bruno zijn twee broers. Na een zelfmoordpoging van Damir is een behandeling nodig. Bruno schakelt daarbij ook hun moeder in. De politie en medisch personeel behandelen hem echter niet zoals hij dat zou willen. Het gevolg is dat hij op plekken belandt, waar hij liever niet wil zijn.

Ons eindoordeel?

Potverdikkeme, komt Safe Place even binnen zeg. Over hoe machteloos je kunt zijn, als je op de zijlijn staat. Dan ben je aangewezen op hulp. Hulp die er misschien wel is, maar niet altijd iets kan doen. Gevolg is dat je het zelf op wil lossen.

De film zelf is eigenlijk, na de pittige start, vrij traag. Die traagheid komt de film alleen maar ten goede, omdat bijkomen op zijn tijd ook nodig is. Daarnaast zorgt het ook voor een goede opbouw. Je weet daarbij niet altijd wat echt is en wat niet. De maker speelt op die manier ook met de kijker. Het is namelijk een rollercoaster waar de twee broers en hun moeder in zitten. De kijker zit ook in die rollercoaster.

De manier van filmen is ook het benoemen waard. Troosteloze omgevingen (dat past wel bij het onderwerp), en gekadreerd gefilmd. De drie protagonisten is namelijk waar het om draait. Ieder doet wat hij of zij kan, maar tegelijkertijd weet je niet of je goed doet. Een pijnlijke en aangrijpende film.

Safe Place laat zien wat machteloosheid met meerdere mensen kan doen. Opbouwend een zeer sterke film, die de kijker meermaals naar adem doet happen. Aangrijpend, van begin tot het eind.

Regie: Juraj Lerotić
Cast: Snježana Sinovčić Šiškov | Goran Marković | Juraj Lerotić
Speelduur: 102 minuten
Releasedatum: 24-8-2023

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.