Room

Recensie Room

De Iers-Canadese dramafilm Room gaat over een moeder en zoon, die tegen hun zin in al vijf jaar samen op een kamer worden vastgehouden. Wat wij van de boekverfilming Room vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Joy en Jack zijn moeder en zoon en zitten opgesloten in een kamer. ‘Old’ Nick houdt hen daar tegen hun zin in vast. Joy zit zelfs al 7 jaar vast en je raadt het al, Jack is dan ook het kind van haar en Nick. Als ze dan een mogelijkheid zien om te ontsnappen, grijpen ze die met beide handen aan. Maar wat doe je met al die vrijheid, die je eigenlijk niet gewend bent?

Ons eindoordeel?

Room viel een tikkeltje tegen. Maar misschien moeten wij daar ook een keer iets aan doen, aan ons verwachtingspatroon. Daar hebben we in ieder geval vaker last van. Niet dat de film slecht was, maar hij had net wat emotioneler mogen zijn. Jack vonden we niet sterk neergezet en de setting leek een beetje gemaakt. Toch ben je meelevend met de personages, die van een uitzichtloze situatie toch nog een hoopvolle situatie weten te maken. En dan te bedenken dat Room waargebeurd is. Brrrr…de rillingen lopen over ons lijf!

Regisseur: Lenny Abrahamson
Cast: Brie Larson | Jacob Tremblay | Sean Bridgers | Joan Allen | William H. Macy
Speelduur: 118 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.