Rocketman

recensie Rocketman

De musical en fantasy Rocketman gaat over de popster Elton John. We zien hem aan het begin van zijn carrière, waarbij we ook vele hits van hem horen. Wat wij van Rocketman vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

We hoeven niemand te vertellen wie Elton John is, toch? De man van de vele pophits is alleen niet zomaar een superster geworden. We volgen hem aan het begin van zijn muziekcarrière, waarin het echt niet altijd even gemakkelijk was. Uiteraard alles onder begeleiding van zijn vele hits.

Ons eindoordeel?

Wij hebben alleen maar lof voor Taron Egerton in zijn rol als Elton John in Rocketman. Wat een acteerprestatie zeg. Van begin tot eind weet hij te overtuigen. Niet alleen op acteergebied, maar zeker op het gebied van zingen. Hij mocht zelfs een nummertje meezingen bij de afscheidstournee van Elton. Nou, dan sta je er goed op dachten wij zo.

De film zelf is een mooie mix tussen musical – normaal totaal ons ding niet -, drama en humor. Die drie vloeien lekker in elkaar over. En hoewel Elton John geen gemakkelijke jeugd heeft gehad, voelt de film toch aan als een soort feelgood film. Dat heeft er mede mee te maken dat de film zo energiek is. Die energie spat van het scherm af en neem je als kijker mee naar huis. Als je niet van Elton John houdt dan is deze film misschien wel helemaal niets voor jou. En nu kunnen we hier ook nog een verwijzing doen naar een andere film over een redelijk bekend bandje uit Engeland, maar dat doen we niet. Beide zijn films op zichzelf. Of maken we nu toch een verwijzing?

Rocketman is een film die bomvol energie zit, mede door de geweldige acteerprestatie van Taron Egerton. Overigens ook leuk om te weten waar nu eigenlijk de naam Elton John vandaan komt!

Regie: Dexter Fletcher
Cast: Taron Egerton | Jamie Bell | Richard Madden | Bryce Dallas Howard
Speelduur: 121 minuten

Share

Wil je reageren?