Ring of Dreams

recensie Ring of Dreams

De documentaire Ring of Dreams gaat over Tengkwa, die jonge Nederlanders opleidt tot show-worstelaars. Een wereldje die niet veel mensen kennen. Wat wij van Ring of Dreams vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Tengkwa zijn grote held op jonge leeftijd was de show-worstelaar Hulk Hogan (je weet wel, die van Hogan Knows Best). Nu, eenmaal ouder en bij het meubilair van de Nederlandse worstelwereld horend, traint Tengkwa jonge Nederlanders die ook willen show-worstelen. Die wereld is voor vel buitenstaanders onbekend en een vluchtweg voor de worstelaars. De realiteit laat men los en de fantasie krijgt de vrije loop. Maar show-worstelen kost veel van je. Meer dan menigeen denkt.

Ons eindoordeel?

Ring of Dreams is eigenlijk best wel grappig. Zo is de documentaire niet bedoeld, want zoals één van de worstelaars al aangeeft, neemt de buitenwereld de worstelwereld niet serieus. We zijn onwetend. Aan de andere kant, worstelaars willen (en ook dit zeggen ze zelf) vermaken. Nou, wij hebben ons wel vermaakt hoor, ook al hebben we niets met worstelen. We wisten überhaupt niet dat er geworsteld werd in Nederland.

Om eerlijk te zijn leek het vaak ook een sketch waar we naar keken. Personen die, en die bedoelen we zeker niet negatief, wat anders zijn. Anders raar, maar zeker wel leuk. Maskers, fluoriserende pakjes en rare stemmetjes – de laptopscene waarin bepaalde bekende filmquotes worden nagedaan is hilarisch, komen allemaal voorbij en passen bij het beeld dat wij van show-worstelen hebben. Beter gezegd, de personen die we zien zijn niet standaard en dat hoeft ook zeker niet. Die zijn er al genoeg op deze aardkloot. Dat maakt het ook wel mooi, want ze kunnen allen hun ei kwijt in deze toch wel zware sport en entertainmentwereld. Je moet er veel voor over hebben en het gaat zeker niet vanzelf. Dat hebben we zeker geleerd.

Ring of Dreams is een documentaire waarin wij een andere wereld leren kennen. We hebben daar geen binding mee, maar door de personen die voorbij komen hebben we regelmatig dubbel gelegen. Vraagje: Is Tengkwa (die man die zijn masker nooit afdoet) niet gewoon stiekem Tim Haars die een sketch doet?

Regie: Willem Baptist
Cast: Tengkwa
Speelduur: 70 minuten

Share

Wil je reageren?