Revengeance

recensie Revengeance

Wij hebben de Amerikaanse animatiefilm Revengeance gezien. Dit is een komische actiefilm die gaat over senator Deathface die op zoek is naar Lana Marie Oswald. Zij heeft iets van hem gestolen en premiejagers moeten haar zien te vinden. Rod Rosse is één van hen. Wat wij vinden van Revengeance lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Senator Deathface, een oud worstelkampioen en biker, is op zoek naar de bloedmooie Lana Marie Oswals. Zij heeft iets van hem gestolen en hij wil dat terug. Enkele premiejagers gaan op pad om haar te vinden, waar Rodd Rosse er één van is. Hij raakt steeds meer verstrikt in een verraderlijk web.

Ons eindoordeel?

Revengeance is weliswaar een animatiefilm (in dezelfde tekenstijl als Beavis and Butthead), maar kijkt als een gewone film. Dat heeft te maken met het goed uitgedachte scenario, maar ook door de combinatie van spanning en droge humor. Eigenlijk kunnen we ook wel wat leren van de film, want vele parallellen zijn te trekken met de ‘echte’ wereld. Diegene die de macht hebben, hebben het niet altijd bij het rechte eind. Ze hebben ook nog wel eens iets te verbergen en doen er veel aan om dat niet naar buiten te laten komen. Eigenbelang gaat in dat geval voor het groter belang. Het is aan ons om daar niet in mee te gaan. Al met al een animatiefilm voor volwassenen, die heerlijk wegkijkt.

Regisseur: Bill Plympton | Jim Lujan
Cast: Charley Rossman | Robert Lujan | Jim Lujan            
Speelduur: 75 minuten

Revengeance Trailer from Bill Plympton on Vimeo.

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.