Revenge

recensie Revenge

In de actiefilm Revenge laten drie mannen Jen voor dood achter, nadat één van hen haar verkracht heeft. Foute keuze, want Jen is nu uit op wraak. Wat wij van Revenge vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Drie zakenpartners gaan ieder jaar samen jagen in de Grand Canyon. Eén van de drie heeft dit keer zijn minnares Jen meegenomen. Leuk natuurlijk, maar niet als één van de mannen haar gaat verkrachten. In plaats van dat haar lover het voor hoor opneemt, laten ze haar ergens voor dood achter. Foute keuze, want nu is Jen uit op wraak.

Ons eindoordeel?

In Revenge zitten eigenlijk best veel fouten en onmogelijkheden. Toch konden we de film wel waarderen. Dat heb je wel eens. Waarom? Gewoon, omdat het lekker voelt. Maar dat is niet het enige hoor.

Ook vanwege de uiteraard terechte wraak. Maar grotendeels misschien wel vanwege de cinematografie. Kleurrijke beelden in combinatie met snelheid, veel inzoomwerk en het soms versterkte geluid maken deze film een film om te onthouden. Dat klopt gewoon wat je ziet. Dat geeft een extra sfeer aan de film, die ook bij de film en het verhaal hoort.

Het dartelende meisje in haar te strakke broekje en te kleine bikini vergeten we dan maar even. Totaal onrealistisch natuurlijk, maar daar gaat het ook niet om. Het gaat over de eerder genoemde beelden en de spanning. En de gerechtigheid waar we allemaal op hopen. Want gerechtigheid kan zo lekker zijn om naar te kijken. Vooral met een paar van die klootzakken die denken dat ze alles kunnen maken.

Revenge is een wraakfilm – had je waarschijnlijk niet verwacht – die je bijblijft. Oké, er zitten best wat fouten in, maar de cinematografie, het geluid en de spanning maken veel goed.

Regie: Coralie Fargeat
Cast: Matilda Anna Ingrid Lutz |Vincent Colombe | Kevin Janssens
Speelduur: 108 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.