Retour en Bourgogne

recensie Retour en Bourgogne

De Franse dramafilm Retour en Bourgogne gaat niet alleen over wijn, maar ook over een familieband tussen twee broers en een zus. Jean keert terug van een lange wereldreis naar de wijngaard van de familie, als blijkt dat het niet goed gaat met zijn vader. Wat wij van Retour en Bourgogne vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Jean is een wereldreiziger en is bijna tien jaar van huis, totdat hij hoort dat zijn vader ziek is. Hij keert terug naar de wijngaard van de familie in Bourgondië. Nadat vaderlief uiteindelijk overlijdt, moet hij samen met zijn broer en zus de wijngaard draaiende zien te houden. Dat is alleen nog niet zo makkelijk gezegd als gedaan.

Ons eindoordeel?

Retour en Bourgogne laat vier seizoenen vol met wijn zien, maar ook drie verhalen van de broers en zussen. Het ene verhaal net wat sterker dan de ander, maar allemaal hebben ze verband met elkaar; die oh zo mooi in beeld gebrachte wijn. Alle drie de individuen moeten keuzes maken. De ene is verantwoordelijk voor de wijn, de andere heeft een familie in Australië zitten en de ander wil weer goed in de smaak vallen bij zijn schoonvader. De wijngaarden van de familie en de liefde voor elkaar bindt ze. Net als de toekomst van die wijngaard. Zonder elkaar is die er niet. Dat is mooi verbeeld. En hoewel het een dramafilm is, is het ook gewoon een hele fijne feelgood film met heerlijke muziek. Ober, twee wijn graag!

Regisseur: Cédric Klapisch
Cast: Pio Marmaï | François Civil | Ana Girardot
Speelduur: 114 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.