Réparer les Vivants

recensie Réparer les Vivants

De Franse dramafilm en tevens boekverfilming Réparer les Vivants is een ontroerend verhaal dat gaat over orgaandonatie. Het leven beëindigen van de in comateuze toestand verkerende Simon, kan het leven redden van Claire. Simpel gezegd, maar zo werkt het natuurlijk niet in de praktijk. Wat wij vinden van Réparer les Vivants lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Drie jonge surfers zijn op weg naar huis, als ze een ongeluk krijgen. Simon brengt het er niet goed vanaf en raakt in een coma, zonder toekomstperspectief. Zijn ouders moeten beslissen over orgaandonatie, waar Claire dan weer van afhankelijk is. Zal Claire het hart van Simon krijgen?

Ons eindoordeel?

Réparer les Vivants draait om orgaandonatie waarbij ieder personage even belangrijk is. Een echte hoofdpersoon ontbreekt dan ook. En dat is ook precies wat deze film tot een succes maakt. Bij donatie gaat het niet om geven en nemen, maar om iedereen. Iedereen is afhankelijk van elkaar en moet concessies doen. Of dat nu afscheid nemen is van een geliefd iemand, of een arts die er voor patiënten moet zijn.

Bij Réparer les Vivants komen dan ook veel emoties om de hoek kijken. Verdriet, hoop, angsttrots, sympathie en boosheid. En dan vergeten we er vast nog een paar. Ga deze film zien, al is het maar om zelf na de denken over orgaandonatie.

Voor een uitgebreid interview met de regisseuse Katell Quillévéré verwijzen wij graag naar medeblogger Tim Bouwhuis. Klik hier voor het interview.

Regisseur: Katell Quillévéré
Cast: Tahar Rahim | Emmanuelle Seigner | Anne Dorval | Bouli Lanners
Speelduur: 104 minuten

Share

2 gedachtes over “Réparer les Vivants

  1. Leuk te zien dat jullie em zo konden waarderen. Jullie kunnen je vast voorstellen dat je altijd anders naar zo’n film kijkt (of naar berichtgeving erover) als je uitgebreid met de maker mocht spreken:)

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.