Relaxer

recensie Relaxer

De komische fantasy Relaxer gaat over Abbie. Hij gaat een uitdaging met zijn broer aan, om level 256 van Pac Man uit te spelen. En hij mag alleen van de bank komen als hem dat lukt. wat wij van Relaxer vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

In 1999 is men nog in de veronderstelling dat de wereld zal vergaan door een computerglitch; de zogenoemde Y2K apocalypse. Abbie is één van die mensen die daar in geloofd. Zijn oudere broer daagt hem uit het beruchte level 256 van Pac Man uit te spelen. En hij mag niet van de bank afkomen voordat hem dat lukt. Lukt het hem?

Ons eindoordeel?

Films die nauwelijks geld hebben gekost moeten het vaak hebben van inventiviteit. Het briljante Relaxer heeft zijn succes daar een heel groot deel aan te danken. De andere ingrediënten die ook heerlijk zijn, zijn humor en goed acteerwerk.

Je bent wel gewaarschuwd, want Relaxer is zeker geen alledaagse film. Het is eerder een film die misschien wel een beetje choqueert. Dat heeft met de levensstijl van Abbie te maken. Wat een ransaap. Het zou ons niets verbazen als hij een soort van autisme heeft. En bewijzingsdrang, dat sowieso. Dat moet ook haast wel met zo een gestoorde broer. In de verte is het zelfs een sciencefictionfilm, want de milleniumwisseling speelt dus een belangrijke rol. Oh, en Abbie, die deed ons ook aan The Dude denken. Je weet wel, die gast uit cultfilm The Big Lebowski. En over cultfilms gesproken, dat zou Relaxer ook zomaar kunnen worden.

Het briljante Relaxer draait (helaas en vooralsnog) maar drie keer in Nederland. Op vrijdag 1 maart in Kino Rotterdam – waar wij dus zijn geweest, op zondag 3 maart in de EKKO in Utrecht en op maandag 4 maart in Lab111 in Amsterdam. Dus ben erbij!

Regie: Joel Potrykus
Cast: Joshua Burge | David Dastmalchian | Andre Hyland
Speelduur: 91 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.