Red Sparrow

recensie Red Sparrow

De thriller Red Sparrow gaat over de Russische Dominika, die ze opleiden tot een soort superspion. Dit alles om CIA-agent Nate te pakken te krijgen. Of toch niet? Wat wij van de boekverfilming Red Sparrow vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Dominika wordt opgeleid tot superspion. Niet dat ze dit wil, maar ze wil voor haar moeder blijven zorgen na een dansongeluk. Ze leert te verleiden, misleiden en met tegenslagen om te gaan. Alles met als doel om CIA-agent Nate Nash te pakken te krijgen. Of heeft Dominika andere ideeën?

Ons eindoordeel?

Tering, ze hebben een flinke sterrencast opgetrommeld voor Red Sparrow. En dan mag onze Thekla Reuten ook nog meespelen. Over de acteerprestaties niets te klagen. Net als de spanning, want die is bijna constant aanwezig. Geen moment weet je waar de film naartoe gaat. Wie bedondert nou wie, wie is er goed en wie is er slecht? Vragen die constant blijven oppoppen. Wel jammer dat alle Russen in het echt Amerikanen zijn en constant Engels (met slecht accent) praten, maar dat is bijzaak. Wij hebben ons goed vermaakt met Red Sparrow, die ondanks zijn lengte ook niet lang lijkt te duren. Je moet overigens geen zwakke maag hebben en ook tegen vrouwonvriendelijk gedrag kunnen. Je bent gewaarschuwd!

Regie: Francis Lawrence
Cast: Jennifer Lawrence | Joel Edgerton | Matthias Schoenaerts | Jeremy Irons | Mary-Louise Parker | Charlotte Rampling | Thekla Reuten
Speelduur: 140 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.