Recreo (Break)

recensie Recreo

De komische romantische dramafilm Recreo gaat over drie koppels die samen met hun kinderen van een weekendje weg genieten. Alhoewel, genieten is niet echt de goede omschrijving. Wat wij van Recreo vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Wat mooier dan van een weekendje weg genieten op het rustige en mooie platteland. Drie stellen en kinderen zien elkaar hier weer om samen van dat weekend te genieten. Maar wat bedoeld was als een ontspannen en leuk weekend, ontaardt al snel in een weekend vol conflicten, oude koeien die uit de sloot worden gehaald en geheimen die uiteraard niemand mocht weten.

Ons eindoordeel?

Volgens ons is Recreo het perfecte voorbeeld van wat kinderen met je relatie kunnen doen. Dat is namelijk verdomd hard werken en daarnaast ook elkaar blijven vinden. Aandacht is daarbij een belangrijk element. Uiteraard aandacht voor de kinderen, maar ook aandacht voor je partner. Je partner is tenslotte de reden dat je besluit om kinderen te willen. Die gedachte gaat nog weleens verloren.

De film is wat dat betreft een leerschool. Spreek dingen uit en stop ze niet weg. Voor je het weet zit je niet meer op één lijn. Overigens geldt dat niet alleen voor je partner, maar ook voor je vrienden. Wacht dan niet altijd totdat je een fles wijn hebt leeggedronken.

De opbouw is perfect, met af een toe zijsprong naar andere onderwerpen. Niet alleen de ouders spelen namelijk een belangrijke rol. Ook de kinderen. Opvoeding is daarbij van belang, net als de liefde die ze krijgen. Dat vonden wij prachtig om te zien in deze film.

Recreo is een pure film, die echt is en gewoon vertelt hoe het is om kinderen te hebben. Blijf elkaar aandacht geven. Dat is moeilijk, maar de les is duidelijk.

Regie: Hernán Guerschuny | Jazmín Stuart
Cast: Carla Peterson | Juan Minujín | Fernán Mirás
Speelduur: 95 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.