Quality Time

recensie Quality Time

Quality Time is een Nederlandse dramafilm waarin komedie ook niet ontbreekt. De film bestaat uit vijf korte verhalen over mannen in de dertig, die al worstelend door het leven gaan. Wat wij van Quality Time vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Vijf verschillende verhalen over mannen in de dertig, die al worstelend door het leven gaan. Koen gaat naar een familiereünie en eet zich ziek. Stefaan is fotograaf en haalt op een ongemakkelijke manier herinneringen aan het verleden op. Kjell gaat terug in de tijd om zichzelf wat meer eigenwaarde te geven. Karel was als kind ontvoerd door aliens en komt nu terug als mutant. Tot slot Jef, die wil in de smaak vallen bij zijn nieuwe schoonfamilie.

Ons eindoordeel?

De prijs voor meest bizarre openingsscène van het jaar gaat naar Quality Time. Een rood scherm met pratende stippen. Tegelijkertijd is dat eerste verhaal ook de opmaat naar de andere verhalen. Want hoewel het allemaal verschillende verhalen zijn, vormt de gortdroge humor de gemene deler. Je moet overigens wel van die humor houden, wat wij doen. Daarnaast is het cinematografisch allemaal zeer fraai. Vooral het tweede verhaal, over Stefaan. Ongebruikelijk cameraposities die het verhaal wat extra jus geven. Dat is dan ook gelijk ons favoriete verhaal, hoewel het laatste het meest realistische is. Quality Time laat je nadenken, ook al is het soms een beetje over the top.

Regisseur: Daan Bakker
Cast: Noël Keulen | Steve Aernouts | Michiel Romeyn | Anneke Blok
Speelduur: 86 minuten

Share

2 gedachtes over “Quality Time

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.