Prospect

recensie Prospect

De sciencefiction en dramafilm Prospect gaan Cee en haar vader op zoek naar edelstenen op een groene planeet. Als hun ruimteschip neerstort, gaat het mis. Wat wij van Prospect vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

In de toekomst zullen mensen steeds meer met ruimteschepen gaan reizen. Zo ook Cee en haar vader Damon. Zij gaan edelstenen zoeken op een groene planeet. Als hun ruimteschip neerstort, blijken zij niet de enige te zijn. Er zijn kapers op de kust. Cee besluit het heft in handen te nemen.

Ons eindoordeel?

Prospect valt in de categorie sciencefiction met inhoud. Uiteraard zijn er heel veel films met inhoud gemaakt die zich in de ruimte afspelen, maar juist deze film moet het van die inhoud hebben. Het budget is namelijk niet oneindig geweest, wat bij veel ruimtefilms – lees: blockbusters – wel het geval is.

Een bijzondere film ook, want hoewel een ruimtefilm, zou je haast denken dat het op aarde is. Enkel de goede cgi en de nostalgische ruimtepakken verraden dat het hier om een sciencefiction film gaan. Overigens kan de film ook voor een western doorgaan, want er wordt geregeld geschoten. Oud en nieuw gaan dus samen.

Het verhaal is traag en blijft traag. Niet raar ook, want juist het verhaal staat centraal. Dat trage kan daardoor wel helaas wat de aandacht bij jou als kijker verslappen. Het is ook een film waarin Sophie Thatcher laat zien dat ze wel wat in haar mars heeft. Ze doet ons wel wat denken aan Elle Fanning in haar manier van acteren, maar ook in haar looks. Cee (Sophie) staat namelijk altijd in het middelpunt in deze film.

Prospect is een moderne ruimtewestern die het moet hebben van de inhoud. Verwacht geen blockbuster met alleen maar actie, maar meer inhoud. Houd je daarvan, dan zit je gebeiteld met deze film.

Regie: Zeek Earl
Cast:
Sophie Thatcher | Jay Duplass | Pedro Pascal
Speelduur: 97 minuten

Share

2 gedachtes over “Prospect

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.