Princess

recensie Princess

Waardering: 3.5 uit 5.

De dramafilm Princess gaat over een 19-jarige die tippelt in de bossen van Ostia. Ze ontmoet Corroda, die geen seks hoeft, maar in haar geïnteresseerd is. Wat wij van Princess vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

De 19-jarige Princess is een Nigeriaanse, die tippelt in de de bossen van Ostia. dit doet ze samen met enkele lotgenoten, waar ze hecht mee is. Ze komt in die bossen allemaal verschillende mannen tegen en moet altijd voorzichtig zijn. Niet alleen vanwege haar klanten, maar ook vanwege de politie. Als ze op een dag een paddenstoelen-plukkende Corrado tegenkomt, biedt ze haar diensten aan. Hij maakt er geen gebruik van, maar weken later ontmoeten ze elkaar weer. Ze bouwen langzaam maar zeker een vertrouwensband op, waarbij Corrado haar vooral wil redden.

Ons eindoordeel?

In Princess zien we een coming of age met iemand die het moeilijk heeft. Alles doet ze voor geld, om maar te kunnen overleven. Familie en vrienden doen er op dat moment niet toe. De opbouw van de film is zorgvuldig, waarbij je haar steeds beter leert kennen. Niet helemaal, maar genoeg om te weten waar ze vandaan komt en waar ze zich nu bevindt.

Dat familie belangrijk is, dat blijkt, net als vrienden. Zonder kun je niet, al was in beide gevallen (vrienden en familie) nog meer verdieping wenselijk geweest. Zonder geld kan een mens ook niet. In deze film zie je vooral de worsteling van iemand die niet gered lijkt te willen worden. Naarmate de film vordert ken je haar inmiddels wel. Daar waar je in eerste instantie nog met haar meeleeft, vervaagt dat een beetje. Al moet ik zeggen dat het nooit helemaal weggaat.

Vanuit haar oogpunt niet heel raar dat ze zich zo gedraagt. Ze is aan het overleven in een wereld waar bijna iedereen haar als nummertje ziet. Niet heel raar dat ze zo wantrouwend is. Een fraaie en rauwe verfilming van een verhaal dat op waarheid is gebaseerd. En overtuigend geacteerd, met name door Kevin Glory.

Princess is een zorgvuldig opgebouwde en rauwe coming of age. In een wereld waar je op jonge leeftijd moet overleven, vertrouw je niet zo snel iemand. Helemaal niet als je jezelf zo afhankelijk voelt van geld.

Regie: Roberto de Paolis
Cast: Kevin Glory | Lino Musella
Speelduur: 108 minuten
Releasedatum: 4-5-2023 (ook via Picl)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.