Pop Aye

recensie Pop Aye

De dramafilm Pop Aye gaat over Thana. Het gaat even niet zo lekker in zijn leven. Als hij zijn oude vriend en tevens olifant Pop Aye tegenkomt, gaan ze op weg naar hun geboortedorp. Wat wij van Pop Aye vinden, lees in je onze recensie.

Het verhaal

Thana is een architect waar het even niet zo lekker mee gaat. Niet alleen op het gebied van werk, maar ook in zijn huwelijk. Dan komt hij Pop Aye tegen. Een olifant die hij nog kent uit zijn jeugd. Samen met hem vertrekt hij vanuit Bangkok naar hun geboortedorp, waarbij ze onderweg de meest bijzondere mensen tegenkomen.

Ons eindoordeel?

Als je een beetje liefde nodig hebt in je leven, kijk dan Pop Aye. Pure liefde. Voel je je klote, dan zorgt deze feelgood-film er wel voor dat dat klotegevoel verdwijnt. De kleine subtiele linkjes zijn ook een genot om te zien. Daar moet je wel goed voor opletten. Hoe komt de olifant bijvoorbeeld aan zijn naam? En hoe kent Thana de tekst van het nummer in de karaokebar zo goed? Toch is het niet alleen maar feelgood, maar ook treurnis. Doen we wel wat we willen in het leven? En kun je andermans geluk bepalen? Pop Aye is dan ook een nadenker. En als een film dat doet, onthoud je hem meestal.

Regie: Kirsten Tan
Cast: Penpak Sirikul | Thaneth Warakulnukroh

Speelduur: 102 minuten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.