Piercing

 recensie Piercing

De thriller Piercing gaat over Reed. Reed heeft ineens de neiging zijn eigen kind te vermoorden. Een mysterieuze stemt spoort hem echter aan iemand anders te vermoorden. Wat wij van Piercing vinden, lees je in onze uitgebreide C-recensie.

Het verhaal

Reed heeft plotsklap de neiging zijn eigen kind te vermoorden. Zomaar, midden in de nacht. Een mysterieuze stem doet hem echter anders besluiten. De stemt draagt hem op iemand anders te vermoorden. Om zijn vrouw niets te laten merken, vertelt hij dat hij op zakenreis gaat. Dat is natuurlijk niet waar, maar wel de perfecte dekmantel als je iemand wilt vermoorden. Het beoogde slachtoffer is een callgirl. Gaat het hem lukken?

Ons eindoordeel?

Piercing is de tweede film van Pesce, die eerder The Eyes of My Mother maakte. Die eerste film was cinematografisch zeer fraai. En ook nog eens in zwart wit. Dat is Piercing niet, maar wat cinematigrafie betreft nog steeds zeer fraai. Zo zijn er vele verwijzingen naar het verleden als we kijken naar de manier van filmen. Een beetje vintage doet hij aan, met veel centralisatie. Zelfs aan de aan- en aftiteling is aandacht besteed.

De film zelf begint sterk. Je wilt als kijker weten wat gaat gebeuren en laat je meeslepen naar de hotelkamer. Vanaf dat moment kantelt de film en laat je alle hoeken van de kamer zien. Niet perse positief, want het verhaal vliegt vele kanten op. Net iets teveel plotwendingen. Al is het wel mooi bedacht, die plotwendingen. Doseren is dan wel een kunst.

Piercing zet jammer genoeg niet de lijn door die Pesce in The Eyes of My Mother neerzette. Cinematografisch gezien wel, maar qua verhaal niet. En dat is toch het belangrijkste. En een actrice als Wasikowska redt je film dan ook niet. Puntje van aandacht dus.

Regie: Nicolas Pesce
Cast: Christopher Abbott | Mia Wasikowska | Laia Costa | Marin Ireland
Speelduur: 81 minuten

Share