Phantom Thread

recensie Phantom Thread

De dramafilm Phantom Thread gaat over de couturier en vrouwenverslinder Reynolds Woodcock. Alma, een jonge vrouw waar Reynolds voor valt, lijkt echter niet bevorderlijk voor het werk dat hij doet. Wat wij van Phantom Thread vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Reynolds Woodcock en zijn zus kleden in het naoorlogse Londen zo een beetje iedereen die geld heeft en bekend is. Daarnaast is Reynolds wel iemand die van vrouwen kan genieten, zolang ze hem maar niet in zijn werk belemmeren. Als Alma op zijn pad komt, gaat zij deel uitmaken van zijn leven. Maar is die liefde wel goed voor zijn werk als couturier?

Ons eindoordeel?

Een perfecte Daniel Day Lewis. Een perfecte Vicky Krieps. Een nog perfectere Lesley Manville. Een perfecte Paul Thomas Anderson. Een perfecte score. Perfect geluid, wat van essentieel belang is in deze film. En wat te denken van die perfecte camerastandpunten die de film naar een hoger niveau tillen? Hadden we het perfecte licht al benoemd? Oké, nog eentje, een perfecte combinatie tussen drama en humor. Hoe dan ook, perfectie is waar het om draait in Phantom Thread. En hoe en door wie de film is gemaakt, sluiten daar naadloos op aan. Maar is het verhaal dan ook perfect? Nét niet, maar het komt verdomd dicht in de buurt. Phantom Thread. Gaat dat zien.

Regie: Paul Thomas Anderson
Cast: Daniel Day-Lewis | Vicky Krieps | Lesley Manville
Speelduur: 130 minuten

Share