Petting Zoo

PettingZoo01

Vanaf vandaag draait de film Petting Zoo in de Nederlandse filmhuizen. De Protagonisten kregen de kans van Cinemien (filmdistributeur) om deze film eerder te zien en vandaag plaatsen wij onze recensie.  

Petting Zoo een Amerikaanse coming of age film met een serieus onderwerp: tienerzwangerschap. Layla groeit op in een arm gezin in Texas. Ook wel denigrerend trailer trash genoemd. Een vrij uitzichtloos bestaan, maar Layla kan gelukkig goed leren. Ze is dan ook ontzettend blij met haar studiebeurs. Het leven is ziet er eindelijk wat minder uitzichtloos uit, maar niet voor lang. Ze raakt namelijk ongewenst zwanger van haar nietsnut van een vriendje.

Wat nu te doen? Weghalen of laten komen? Het is niet alleen een keuze tussen leven en dood van een ongeboren kind. Het ook een keuze voor haar eigen leven. Een leven met wel of geen perspectief. Jammer voor Layla is dat ze zelf nog een kind is. Hierdoor wordt zij gedwongen haar ouders hierbij te betrekken. Onder druk van haar familie besluit ze het kindje te houden en haar droom om te studeren te laten varen.

Wat wij hartverwarmend vinden aan de film is dat Layla geportretteerd wordt als een sterk persoon. Zij maakt een keuze en gaat daar dan ook voor. Welke kaarten het leven ook uitdeelt.

Ons eindoordeel? De film is realistisch en hier en daar grauw. Helaas zit er te weinig diepgang in waardoor de film niet echt weet te raken.

Regie: Micah Magee
Cast: Deztiny Gonzales |  Devon Keller

Share

Een gedachte over “Petting Zoo

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.