Personal Shopper

recensie Personal Shopper

De Franse thriller en tevens dramafilm Personal Shopper gaat over Maureen, die kleding inkoopt voor een lastige klant. Tegelijkertijd gaat ze op zoek naar de geest van haar inmiddels overleden tweelingbroer Lewis. Wat wij van Personal Shopper vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Maureen is een personal shopper voor Kyra, die niet echt de gemakkelijkste is. Daarnaast probeert ze ook contact te krijgen met haar overleden tweelingbroer Lewis, waarvan zij gelooft dat hij constant bij haar aanwezig is. Als ze tenslotte vage sms’jes krijgt van een onbekend persoon, is ze er heilig van overtuigd dat het Lewis is. Maar is dat ook zo?

Ons eindoordeel?

Regisseur Olivier Assayas doet ons na Clouds of Sils Maria wederom een plezier. Ten eerste vanwege de hernieuwde samenwerking met Kristen Stewart – die weer heerlijk in haar rol zit-, maar ook gezien het goed uitgewerkte scenario. Het mooie daaraan vonden wij de twee verhaallijnen. Enerzijds de kleding inkopen voor een verwend nest en anderzijds de zoektocht naar haar overleden broer. Die verhalen komen samen door een mysterieus persoon, die alleen per sms contact heeft met Maureen. Het mysterieuze overheerst, net als de af en toe toch wel dramatische inslag. Met Personal Shopper bewijst Assayas wederom dat spanning en diepgang samengaan.

Regisseur: Olivier Assayas
Cast: Kristen Stewart | Nora Von Waldstâtten | Sigrid Bouaziz | Lars Eidinger
Speelduur: 102 minuten

Share

3 gedachtes over “Personal Shopper

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.