Personae

recensie Personae

De korte documentaire Personae gaat over de identiteit van een vrouw. Het aankleden en jezelf opmaken is daarin heel belangrijk. Vooral in een wereld waarin ongelijkheid nog steeds een rol speelt. Wat wij van Personae vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

De vrouwelijke identiteit is belangrijk. Het laat zien hoe een vrouw zichzelf wil laten zien. Een belangrijk onderdeel daarbij is de eigen keuze in hoe je eruit ziet. Opstaan, aankleden en opmaken is dus iets heel simpels, maar gaat veel verder dan alleen maar doen. Daar zit een gedachte achter. Vooral in een wereld waarin ongelijkheid nog steeds aanwezig is.

Ons eindoordeel?

Als je wilt zien hoe vrouwen zich aankleden en opmaken, kijk dan Personae. Een observerende documentaire die krachtiger, maar ook confronterender is dan je misschien wel denkt.

In de documentaire wordt geen woord gesproken. We kijken alleen maar. Het begint met een metrorit en het eindigt met een metrorit, waarin we vrouwen zien zitten. Iedere vrouw ziet er anders uit en iedereen besteed op haar eigen manier aandacht aan haar uiterlijk. Daarbij stellen de vrouwen zich dusdanig open, dat dit heel bewonderenswaardig is. Deze vrouwen geven zich letterlijk en figuurlijk bloot. Aankleden en opmaken heeft namelijk ook iets intiems. Iets eigens. Mooi dat daar op deze manier aandacht aan is besteed. Zit je daar niet op te wachten, dan is deze documentaire niets voor jou.

Personae is een documentaire waarin vrouwen zich letterlijk en figuurlijk bloot geven. Aankleden en opmaken is namelijk echt iets intiems en iets van jezelf.

Personae maakt deel uit van Teledoc Campus en was genomineerd voor beste korte documentaire bij de Gouden Kalveren (niet gewonnen).

Regie: Maartje Bakers
Cast: –
Speelduur: 25 minuten

Personae poster
Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.