Passengers

recensie Passengers

De sciencefiction Passengers gaat over ruimtereizigers Jim en Auroro. Zij worden 90 jaar te vroeg wakker van hun reis naar een andere planeet. Wat nu? Wat wij van Passengers vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Ze zullen je maar 100 jaar in slaap brengen, omdat je naar een andere planeet verhuist. Dit overkomt Jim en Aurora. Alleen één verschil, zij worden 90 jaar te vroeg wakker en de rest niet. Wat moet je dan allemaal doen met je vrije tijd? Gelukkig is er genoeg te doen, want het schip en haar 5.000 bemanningsleden loopt gevaar!

Ons eindoordeel?

Passengers doet denken aan een moderne variant van Cast Away met Bruce Willis. Eenzaam en alleen op een ruimteschip en als enige vriend iemand hebben die niet bestaat. Want later we eerlijk zijn, barman Arthur is eigenlijk gewoon Mister Wilson, de volleybal. Zelfs de baard van Jim komt overeen met de baard van Chuck uit Cast Away. So far, so good, want waar het eerste deel overtuigt, doet het tweede deel dit verre van. Zoetsappige romantiek en ontzettend haastwerk doen afbreuk aan de film. Vooral de eindscène lijkt een moetje. We hadden dit graag meer uitgewerkt gezien. Veel potentie had Passengers, jammer dat die niet is benut.

Regie: Morten Tyldum
Cast: Chris Pratt | Jennifer Lawrence | Laurence Fishburne | Michael Sheen 
Speelduur: 115 minuten

Share

4 gedachtes over “Passengers

  1. Vond ‘m echt heel erg tegenvallen, had zoveel beter kunnen zijn. Stel dat het vanuit het oogpunt van Jennifer Lawrence zou zijn verteld vanaf het moment dat ze wakker wordt….dan weet je niet wie Jim is en dan zijn de ontwikkelingen des te schokkender….

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.