Panic

recensie Panic

De spannende dramaserie Panic gaat over Heather en haar vrienden. Zij doen mee aan een spel in hun dorp. De hoofdprijs is 50.000 dollar, maar in het verleden zijn er al doden gevallen. Wat wij van Panic vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Heather Mills is net afgestudeerd als ze besluit om mee te doen aan een gevaarlijk spel in het dorp. Haar vriendin doet ook mee, net als vele andere dorpsgenoten. Kun je een opdracht niet voltooien, dan lig je uit het spel. Een anonieme jury kiest de opdrachten. Uiteindelijk kun je 50.000 dollar winnen, maar in het verleden zijn er al doden gevallen. De politie doet dan ook onderzoek en wil het spel stoppen.

Ons eindoordeel?

Ik had best veel zin in Panic. Een veelbelovende trailer – zie onder – en een interessant plot wekte mijn interesse. Wat jammer dat de serie vervolgens toch wel tegenvalt, ondanks de vermakelijkheid en enkele spannende momenten. De serie doet zijn naam dus eer aan, maar nergens overtuigt hij.

Het acteerwerk, om te beginnen, was zwak. Jonge en goed uitziende mensen waar het aan ervaring ontbreekt. Enkel Ray Nicholson – inderdaad, de zoon van – overtuigt als net afgestudeerde. Ook enkele volwassen – Lee Eddy kon mij bekoren – voegen nog zeker iets toe aan de serie, als het gaat om ervaring, maar echt een uitmuntende acteerprestatie heb ik niet kunnen ontdekken.

Het interessante plot is zo dun als een visdraad. Meermaals vroeg ik mij bijvoorbeeld of wat de politie heel de dag doet in het kleine stadje. Je zou denken dat ze redelijk snel de deelnemers op het spoor zijn. Maar nee, die agenten zijn of doof, of blind óf allebei. Of gewoon dom, dat kan ook. De ongeloofwaardigheid neemt steeds verder toe en dat terwijl hier nog best iets van te maken was. Het is gewoon teveel van het goede. Alsof ze te goed hun best hebben willen doen om iets unieks te creëren. Daarnaast zwiept het verhaal ook alle kanten op als het gaat om de liefde. Make up your mind! Verdieping was ook fijn geweest. Zo heb je best begrip voor Heather, maar zou je nog best meer willen weten over haar. Overigens heeft iedereen wel iets in het dorpje, als het aankomt op zijn of haar familie. Iets teveel, dunkt mij.

Panic overtuigt niet, ondanks de vermakelijkheid en enkele spannende momenten. Het verhaallijn is zo dun als een visdraad en de acteerprestaties zijn ook niet om over naar huis te schrijven. Jammer, want het plot was zo veelbelovend.

Creatie: Lauren Oliver
Cast:  Olivia Welch | Mike Faist | Jessica Sula | Camron Jones | Ray Nicholson
Speelduur: 1 seizoen | 10 afleveringen
Releasedatum:
28-5-2021 (Prime Video)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.