Outlaw King

recensie Outlaw KingHet historische oorlogsdrama Outlaw King vertelt ons het verhaal van Robert the Bruce. Hij is koning van Schotland, maar wordt verdreven door de Engelsen. Hij wil koste wat kost zijn troon terug. Wat wij van Outlaw King vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Robert the Bruce is koning van Schotland, totdat de Engelsen langskomen. Ze pakken hem na een verrassingsaanval zijn troon af en verklaren hem vogelvrij. Bruce laat het er niet bij zitten en gaat vechten om zijn troon weer terug te krijgen, ook al zijn de Engelsen met een veel groter leger. Zal het hem lukken?

Ons eindoordeel?

David Mackenzie kennen wij van de gevangenisdrama Starred Up en de moderne western Hell or High Water. Dit keer niets van dat, maar een historisch oorlogsdrama, onder de noemer Outlaw King. Wederom met Chris Pine, die in Hell or High Water schitterde. Zijn we weer blij met een film van Mackenzie?

Nee, is het korte antwoord. Outlaw King is een soort sequel op Braveheart, alleen dan te braaf en te schoon. Het komt allemaal wat geforceerd en gemaakt over, daar waar Mackenzie juist dat altijd leek te vermijden. Het lijkt niet uit het hart te komen, maar vanaf het papier. Het script vinden we dan ook zeer matig. En wat Pine betreft, prima acteur, maar het is een Amerikaan, geen Schot.

Nog maar te zwijgen over het romantische deel van de film, dat echt afbreuk doet aan de film. Jeetje, waarom? Dat had echt nul komma nul waarde. Florence Pugh had het wat dat betreft beter bij haar rol in Lady Macbeth kunnen laten, een film met diepgang. Die diepgang mist Outlaw King volledig. Het is gewoon gaan met de banaan en vechten om je land te verdedigen. Daar komt veel bloed bij kijken, dus bloedliefhebbers kunnen dat misschien nog wel waarderen. Overigens vonden we de film cinematografisch erg fraai.

Outlaw King is een zwak aftreksel van Braveheart. Filmisch nog fraai, maar op alle andere vlakken schiet hij tekort. Er is niets episch aan! Niet helemaal trouwens, want de mooie ogen van Pine blijven de aandacht trekken. Vrouwen (en mannen) zullen verdrinken in die ogen, en zich misschien ook nog wel laten meeslepen bij het romantische gedeelte.

Regie: David Mackenzie
Cast: Chris Pine | Aaron Taylor-Johnson | Florence Pugh
Speelduur: 117 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.