Our Friend

recensie Our Friend

De dramafilm Our Friend gaat over Dane, Matthew en Nicole. Dane trekt in bij Nicole en Matthew hun gezin nadat Nicole te horen heeft gekregen dat ze nog maar zes maanden te leven heeft. Wat wij van Our Friend vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Journalist Matthew krijgt te horen dat zijn vrouw Nicole nog maar zes maanden te leven heeft. Hun beste vriend Dane gaat het gezin, er zijn ook nog twee dochters, vanaf dat moment steunen. Dat doet hij door bij hen in te trekken, maar pas nadat hij zijn eigen relatie heeft verbroken en zijn baan heeft opgezegd. De komst van Dane heeft een impact op het gezin. Een impact die van te voren niet te bedenken was.

Ons eindoordeel?

Sinds dat Casey Affleck mij omver blies in Manchester by the Sea, wil ik eigenlijk wel zo een beetje elke film van hem zien. Het fijne is dan wel weer dat deze film, Our Friend dus, een feelgood film is. Een film hoeft namelijk niet altijd zwaar op de maag te liggen, al is dat in deze film toch ook het geval. Maar ja, dat hoort ook wel een beetje bij feelgood, een lach en een traan.

Het waargebeurde verhaal is gebaseerd op een van de hoofdpersonen zelf, Matthew. Hij schreef The Friend: Love Is Not a Big Enough Word. En tering zeg, hakte deze film er even in. Helemaal omdat mijn beste vriendin en mede-protagonist op dit moment voor de tweede keer kanker heeft. En het erge is, je trapt er nog in ook, in het verhaal. Je weet wat er aan zit te komen, zo voorspelbaar is het allemaal wel, maar toch zat ik te janken. Helemaal omdat er ook nog eens kinderen bij betrokken zijn. Sinds ik een dochter heb ben ik een natte vaatdoek als ik dit soort films kijk. Dat trek ik niet meer.

De tijdslijnen die door elkaar heen liepen waren niet altijd even prettig, zelfs afleidend, maar geven ook duiding. Het terugkerende gitaarmuziekje ken je op een gegeven moment ook wel. Dat is een keer leuk, maar is daarna gewoon een filmtrucje, wat niet bij iedereen zal werken. De rauwe beelden passen overigens wel bij het verhaal wat je ziet. Ow, en terugkomend op Affleck. Prima acteerprestatie, net als de rest, maar het is het verhaal dat het hem doet.

Our Friend hakte er even in bij mee. Als je een vriend of vriendin met kanker hebt en ook nog een of meerdere kinderen, dan is het misschien niet zo een goed idee om deze film te kijken. Ik had dan ook wel meerdere zakdoekjes nodig, plus de schouder van mijn vrouw.

Regie: Gabriela Cowperthwaite
Cast: Jason Segel | Dakota Johnson | Casey Affleck
Speelduur: 124 minuten
Releasedatum:
5-5-2021 digitaal te downloaden | 12-5-2021 op VOD

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.