Orpheline

recensie Orpheline

De op waarheid gebaseerde Franse dramafilm Orpheline gaat over Renée. Zij is tegenwoordig schooldirectrice, maar heeft een verborgen verleden. Over dat verleden komen we steeds meer te weten. Wat wij van Orpheline vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Renée is een jonge schooldirectrice, wiens leven nogal verandert als een oude kennis verschijnt. Zij eist namelijk geld van haar, omdat zij iets van haar verleden afweet, wat niemand mag weten. Als ze later zelfs gearresteerd wordt, is haar vriend helemaal van slag. Hoe dat verleden er dan uitziet komen we als kijker beetje bij beetje te weten, omdat we teruggaan in de tijd.

Ons eindoordeel?

Orpheline begint zeer boeiend en laat je vol met vragen. Die vragen worden beetje bij beetje beantwoord, iets wat ook wel nodig is. Naarmate de film vordert nam de spanning af, maar later nam deze ook weer toe. Vooral het einde zal nog wel even blijven hangen. Waarom Renée bepaalde keuzes maakt, wordt in ieder geval ruimschoots beantwoord. Of dat dan ook verstandig is, is natuurlijk een tweede. Vier actrices namen de rol van Renée op zich, in verschillende periodes in haar leven. Een meerwaarde, aangezien elke actrice haar eigen draai aan de rol kon geven. Dat is te merken en positief voor de film.

Regisseur: Arnaud des Pallières
Cast: Adèle Haenel | Gemma Arterton | Adèle Exarchopoulos | Sergi López
Speelduur: 111 minuten

Share

5 gedachtes over “Orpheline

  1. Nee, maar het concept van één personage dat door vier vrouwen wordt gespeeld (waaronder Adele) spreekt me wel erg aan

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.