La Vie d’Adèle

La Vie d'Adèle

Zijn jullie klaar voor een avondje vol met echte vrouwenliefde? Dat komt dan goed uit, want vandaag is onze TV TIP: La vie d’Adèle.

La vie d’Adèle gaat over de studente Adèle (verrassing!) die zichzelf nog aan het ontdekken is. Wanneer ze de ietwat excentrieke kunststudente Emma (Léa Seydoux) tegenkomt, valt ze als een blok voor haar. Adèle wordt gespeeld door Adèle Exarchopoulos. Als je het mij vraagt de vrouw met de mooiste mond van de wereld. En die mond zie je regelmatig voorbij komen in de film, als je snapt wat ik bedoel?

Het verhaal dan. Emma is de eerste echte liefde van Adèle: een vrouw nog wel. Zoals het zo vaak gaat in het echte leven, komen daar ook een hoop problemen bij kijken. Hoe ga je om met verdriet en pijn en zorg je dat je verder kunt met je leven. Heel herkenbaar, als je het mij vraagt.

Let op, de kindjes kunnen beter wel op bed liggen. Dit in verband met beelden die niet voor kleine kindjes zijn bedoeld. Er komt namelijk nogal wat seks voor in de film. Niet van die zoetsappige scènes uit romantische films, maar echte seksscènes, waarbij je alles ziet. En ook niet een paar seconden. Nee, een scène duurt zelfs tien minuten. Het schijnt dat de Abdellatif Kechiche (de regisseur) de actrices tien uur lang seks met elkaar liet hebben! Dat is best lang, aangezien maar een klein gedeelte daarvan de film heeft gehaald.

Waarschuwing: dit is een meesterwerk!

Share

Eén gedachte over “La Vie d’Adèle”

Wil je reageren?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.