Onze Straat II

recensie Onze Straat II

In de dramaserie Onze Straat II zie je in iedere aflevering dezelfde straat, dezelfde koerier, maar wel andere verhalen. Het is een seizoen met zes afleveringen, die afzonderlijk van elkaar te bekijken zijn. Alle afleveringen zijn van talentvolle makers, die naast talentvolle acteurs ook gebruikmaken van ervaren acteurs. Wat wij van Onze straat II vinden, lees je in onze recensie.

Little Amsterdam

Lekker steenkolen Engels hoor je in deze met een sterrencast overladen aflevering van Little Amsterdam. Droogkomische en absurde humor die heerlijk wegkijkt. Hoe meeloopgedrag je in de problemen kan brengen. Want als het aantal toeristen in je stadje alle inwoners te veel wordt, dan vind jij dat natuurlijk ook. Alleen Lenie verhuurt juist een kamer van haar inmiddels vertrokken zoon aan diezelfde toeristen. Dilemma! De vergelijkingen zijn te trekken met onze huidige maatschappij, waar buitenstaanders ook steeds minder welkom zijn, onder het mom van wij wonen hier. Waarschuwing: dit is meteen de beste aflevering. Al is de rest ook van hoge kwaliteit.

Lois Lane

Complimenten voor acteurs Tekla Reuter en Jamie van Stelten, die respectievelijk moeder en zoon spelen in Lois Lane. Een rauwe aflevering (zie still) waarin moeder en zoon steeds weer met elkaar herenigd worden, maar ook steeds weer afscheid moeten nemen. Waarom dat is weet je niet, maar je kunt het wel raden. De pijn is duidelijk zichtbaar, keer op keer. Altijd wetende dat het weer eindigt. Een soort loop waar ze niet uit lijken te komen, wat ze grotendeels aan zichzelf te danken hebben. Prettige cameravoering ook, met een even zo puik scenario.

Het Meisje Dat Vervloekt Was

Je gaat je bijna afvragen of de makers van Het Meisje Dat Vervloekt Was ook hebben bijgedragen aan successerie Hollands Hoop. De Matrassenkoning die voorbij komt is daar schuldig aan. Overigens komt er ook genoeg drugs in voor, dus die link is er ook. Naturel acteerwerk in een aflevering die kijkt als een trip, maar ook als een droom aandoet. Een licht komische mysterieuze thriller over een jonge stonermeid die opzoek gaat naar een ineens verdwenen overbuurjongen.

Othala

Een actueel onderwerp aansnijden doen ze in Othala. Enerzijds zie je de verrechtsing van Nederland, maar daar tegenover staat de extreme weerstand van anderen. En waar kies jij als jonge jongen dan voor. Voor de idealen van je vader, of toch die van jezelf? Die tweestrijd is mooi in beeld gebracht. Ook als het gaat om de moeder die aan de zijlijn staat. Een korte coming of age over wij tegen hen, en zij tegen ons. Er lijkt geen midden te zijn, ook al sta je er tussenin.

Save It

Wat een heftig verhaal zie je hier. Het leven lijkt soms heel leuk, maar kan ook bikkelhard zijn. Zeker in het geval van vriendinnen Delilah en Melanie. Die laatste is depressief, daar waar Delilah droomt. Dat botst op een gegeven moment. Minder goed geacteerd, maar het verhaal is tekenend voor de huidige tijd. Veel jongeren kampen met problemen en hulp is nauwelijks te vinden. En is die er wel, dan weet je nog niet waar je aan toe bent. Zowel voor Melanie als Delilah niet.

Heartbeats

Je zult maar heel graag je grootste passie als beroep willen hebben: tekenen. Lorah (Laura Bakker won een Gouden Kalf voor haar rol) gaat er vol voor, maar loopt keer op keer tegen afwijzingen aan. Niet alleen op werkgebied, maar ook thuis gaat het niet zo lekker. Ze had al zo een kuttijd achter de rug. Hulp vragen is dan lastig, maar soms moet je het zelf gewoon uitvogelen. Jezelf ontdekken, op je bek durven gaan en vallen en weer opstaan. Bewustwording betekent ook dat je groeit, ook al doet het pijn en duurt het even voordat je het ziet. Misschien hoor jij wel gewoon ergens anders bij. Ook weer een treffende aflevering met een duidelijk verhaal.

Regie: Jörgen Scholtens | Ashgan El-Hamus | Zara Dwinger | Yim Brakel | Amira Duynhouwer | Vincent Tilanus
Cast: Anneke Blok | Jamie van Stelten | Sinem Kavus | Matsen Montsma | Sara Afiba | Laura Bakker
Speelduur: 1 seizoen (6 afleveringen)
Releasedatum:
7-10-2021

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.