Only You

recensie Only You

De romantische dramafilm Only You gaat over Jake en Elena. Ze hebben een one-night-stand, waarna de vonk overslaat. Al snel is er een kinderwens, maar dat is geen vanzelfsprekendheid. Wat wij van Only You vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Jake en Elena komen elkaar op nieuwsjaarnacht tegen. Zij is dronken en hij komt net van een feestje af waar hij heeft gedraaid. Ze delen na wat onenigheid een taxi en daarna ook nog het bed. Daarna slaat de vonk over, ondanks het leeftijdsverschil. Ze gaan al na een paar weken samenwonen en ze spreken ook hun kinderwens uit. Als blijkt dat een zwangerschap niet vanzelfsprekend is, komt de relatie flink onder druk te staan.

Ons eindoordeel?

Only You is een lief klein filmpje met kalverliefde en veel pijn. Twee zeer talentvolle acteurs zien we ten tonele verschijnen. De Spaanse actrice Laia Costo kun je bijvoorbeeld kennen van het in een take opgenomen Victoria. Tegenspeler en de charismatische Josh O’Connor kun je dan weer kennen van God’s Own Country en natuurlijk van The Crown. En hoewel het een herkenbaar verhaal is als het gaat om de kinderwens, voelde ik de film niet zo.

Liefde is er of is er niet. Snelheid maakt dan niet zoveel uit. Als iets goed voelt, dan voelt het goed. Sommige koppels weten na vijf jaar nog steeds niet of de relatie nu goed zit of niet. Jake en Elena gelukkig wel. Er is alleen een maar, externe factoren kunnen dat natuurlijk wel beïnvloeden, die liefde. Zo spelen de vriendinnen van Elena een kleine rol in deze film, maar al die midden dertigers hebben wel een grote invloed op hun leven. Want hoe lang heeft Elena überhaupt nog. Die onzekerheid is zichtbaar en soms ook voelbaar. De onmacht bij Jake is dan ook wel weer herkenbaar. Wat kun je nog wel goed doen. Zij doet alles en jij staat op de zijlijn. Het is een proces waarin de liefde centraal moet blijven staan. Dat is lastig. Maar ja, er is geen knopje dat je in kunt drukken om alle pijn maar uit te schakelen.

Only You is een lief klein filmpje waaruit blijkt dat je relatie wel heel goed moet zijn wil die stand houden in een dergelijk situatie. Dat zag ik bijvoorbeeld eerder ook al in het prachtige maar ook betere Private Life. Jammer alleen dat ik de film niet op alle momenten voelde zoals ik die zou moeten voelen, ondanks het herkenbare verhaal. Misschien wel omdat ik uiteindelijk ook maar een succesverhaal ben en de pijn ben vergeten.

Regie: Harry Wootliff
Cast: Laia Costa | Josh O’Connor | Stuart Martin
Speelduur: 119 minuten
Releasedatum:
15-8-2019

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.